Tieslietu ministre Solvita Āboltiņa atcēlusi savu janvārī pieņemto lēmumu par rājiena izteikšanu toreizējam valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktoram Aldim Gobzemam, informēja Tieslietu ministrijas sabiedrisko attiecību nodaļā.
Tā kā janvārī pieņemto ministres lēmumu Gobzems pārsūdzēja Administratīvajā rajona tiesā, atceļot lēmumu, tiktu taupīti kā iestādes, tā arī tiesas administratīvie resursi, jo zustu pamats tiesvedības turpināšanai, norāda ministrija.

Turklāt ar lēmuma atcelšanu īstenojas Valsts pārvaldes iekārtas likumā noteiktais labas pārvaldības un efektivitātes princips, jo tiek ņemta vērā apstākļu maiņai. Lietas izskatīšana tiesā bija paredzēta 2006.gada 25.janvārī.

Rājiens Gobzemam tika izteikts, lai panāktu disciplināri sodītā amatpersona turpmāk, pildot amata pienākumus, ievērotu normatīvo aktu prasības un atturētos no pārkāpumu izdarīšanas laikā, kad ieņēma valsts aģentūras “Maksātnespējas administrācija” direktora amatu.

Taču darba tiesiskās attiecības ar Gobzemu ir izbeigtas pēc viņa uzteikuma, līdz ar to izteiktais rājiens savu nozīmi ir zaudējis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!