Tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš pauž neizpratni par Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) prezidenta Renē van der Lindena izteikumiem saistībā ar naturalizāciju, informēja ministra preses sekretārs Mārtiņš Panke.
"Ir vairāk nekā dīvaini, kad situācijā, kad Latvijai ir beigusies gan monitoringa procedūra gan pēcmonitoringa dialogs, Latvijā ierodas EPPA prezidents, lai kārtējo reizi izteiktu priekšlikumus veikt reformas pilsonības jautājumos. Acīmredzot van der Lindenam neko nenozīmē tas, ka Latvija ir veikusi visas Eiropas Padomes (EP) noteiktās procedūras un normatīvais regulējums Latvijā saistībā ar nacionālajām minoritātēm un nepilsoņiem pilnībā atbilst visām EP prasībām", norāda ministrs.

Tieslietu ministrs noraida arī jebkādus pieņēmumus, ka nākotnē nepilsoņiem varētu ļaut vēlēt pašvaldību vēlēšanās. "Jebkurā demokrātiskā valstī balsstiesības ir pilsoņu privilēģija. Šobrīd ir skaidri noteikumi un prasības, kas personai ir jāizpilda, lai kļūtu par Latvijas pilsoni un iegūtu balsstiesības. Es neuzskatu, ka šie standarti ir pārāk augsti. Tomēr, ja persona nav gatava tos izpildīt, tas norāda, ka šī persona nav gatava kļūt par Latvijas pilsoni, cienīt un godāt Latvijas valsti, tās tautu un tradīcijas", uzskata Bērziņš.

"Pilsonība ir Latvijas iekšējais jautājums, un EPPA prezidenta izteikumi norāda uz to, ka van der Lindena kungs nepārzina Latvijas iekšpolitisko situāciju un vēsturi", uzskata tieslietu ministrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!