Foto: stock.xchng
Augstākās tiesas (AT) Senāta Civillietu departaments pirmdien atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību un pārskatīt spriedumu Rīgas pilsētas Centra rajona tiesas tiesneša Raimonda Bula strīdā ar Lato Lapsu, Kristīni Jančevsku un SIA „Baltic Screen” par 2007.gada februāra publikāciju „Turīgs. Skandalozs. Tiesnesis”.

Līdz ar to spēkā stājies šā gada 13.maija spriedums, ar kuru daļēji apmierināta Bula prasība pret līdzatbildētāja statusā esošo SIA „Lattelecom" un SIA „Baltic Screen" par atlīdzības piedziņu par nodarīto morālo kaitējumu par prettiesisku goda un cieņas aizskārumu. Ar šo spriedumu par labu Bulam no „Lattelecom", kura uzturētajā portālā "apollo.lv" 2007.gadā publicēts Lapsas un Jančevskas raksts, piedzīta 5000 latu atlīdzība par nodarīto morālo kaitējumu, bet no „Baltic Screen" par labu prasītājam tiesa piedzina 340 latu atlīdzību par nodarīto morālo kaitējumu.

Pārējā prasības daļā, ar kuru publicētās ziņas portālā www.apollo.lv atzītas par nepatiesām, spriedums stājās spēkā pērn oktobrī.

Buls prasībā tiesai norādīja vairākas ziņas, kas strīdus rakstā neatbilst patiesībai, tostarp, par apjomīga kredīta ņemšanu.

Rīgas apgabaltiesa, kas lietu skatīja pirmajā instancē, 2009.gada 5.jūnijā prasību apmierināja daļēji un uzlika par pienākumu „Lattelecom" publicēt ziņu atsaukumu, kā arī piedzina atlīdzību par goda un cieņas aizskārumu - 8603 latus.

Tiesa piedzina no Bula par labu „Baltic Screen" ar lietas izskatīšanu saistītos izdevumus - 474 latus. Pārējā daļā prasība noraidīta.

Pirmās instances tiesa atzina, ka prasītāja iesniegtie pierādījumi apstiprina, ka minētās ziņas ir nepatiesas un atbildētāji nav pierādījuši pretējo. Zemesgrāmatu nodalījumā redzams, ka prasītājam pieder tikai 82/1000 domājamās daļas īpašuma, kas iegādāts un ko nepārprotami apstiprina arī starp prasītāju un tolaik AS „Latvijas Unibanka" noslēgtais kredīta līgums ar aizdevuma termiņu 20 gadi. Aizņēmumu 807 300 latu apmērā no SIA „Latvijas Unibanka" saņēma un atmaksāja SIA „Worldwide Alliance Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!