Foto: Reuters/Scanpix
Rīgas rajona tiesa lūgs Tiesnešu ētikas komisijai izvēlēt tiesneša Raimonda Bula rīcību paralēli tiesneša darbam apgūstot māszinības, norādīts tiesas izplatītajā paziņojumā.

Tiesa norādīja, ka ir veikta pārbaude un tajā ir secināts, ka Buls kopš 2017.gada septembra īsteno pilna laika studijas Latvijas Universitātes Paula Stradiņa medicīnas koledžā, studiju programmā "Māszinības".

Pārbaudes rezultātā tiesas priekšsēdētāja nekonstatēja apstākļus, kas norādītu, ka Buls nepildītu darba pienākumus vai tos pildītu nepietiekamā apmērā, kas ietekmētu tiesā lietas izskatīšanas termiņus vai jebkādi aizskartu personu tiesības un taisnīgu tiesu saprātīgos termiņos. Taču tika konstatēts, ka Buls nav pienācīgā kārtā veicis darbības, lai saskaņotu ar tiesas priekšsēdētāju, jautājumu par darba pienākumu pildīšanas savienošanu ar studijām pilna laika studiju programmā. Lai objektīvi izvērtētu jautājumu par tiesnešu ētikas normu ievērošanu, tiesas priekšsēdētāja sagatavos un iesniegs Tiesnešu ētikas komisijā lūgumu izvērtēt Bula rīcības atbilstību Tiesnešu ētikas kodeksa prasībām.

Buls tiesas priekšsēdētājai ir sniedzis informāciju par veidu kādā viņš savieno pilna laika studijas un tiesnešu pienākumu veikšanu, kā arī rakstveidā ir lūdzis saskaņojumu studiju turpināšanai līdz šī gada jūnijam.

Tiesas priekšsēdētāja, padziļināti pārbaudot tiesneša Bula darba rādītājus, secināja, ka laika periodā no 2017.gada septembra līdz šim brīdim Buls ir saglabājis augstus izskatīto lietu rādītājus. Tiesneša nozīmēto lietu kalendārs liecina, ka tiesas sēdes tiek organizētas katru dienu, nozīmējot divas līdz trīs mutvārdu tiesas sēdes un vairākus rakstveida procesus. Tiesnesis spriedumu sagatavošanu nodrošina likumā noteiktos termiņos. Pamatotas sūdzības par tiesneša darbu nav saņemtas, tai skaitā par lietas izskatīšanas novilcināšanu vai spriedumu nesagatavošanu likumā noteiktos termiņos. Tāpat tika secināts, ka Buls tiesā ierodas pirms darba laika sākuma un strādā arī pēc tā.

Likums "Par tiesu varu" nenosaka ne tiesnešu darba dienas, ne nedēļas darba laika ilgumu. Tiesnešiem ir nenormēts darba laiks, kas saistīts ar šī darba specifiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!