Foto: LETA

Tiesnešu disciplinārkolēģija piektdien sāka skatīt tieslietu ministra Jāņa Bordāna (NA) ierosināto disciplinārlietu pret Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi Ziedoni Strazdu un nolēma izteikt priekšlikumu tieslietu ministram līdz galīgajam lēmumam disciplinārlietā atstādināt tiesnesi no amata.

Kā portālu „Delfi" informēja Augstākās tiesas Komunikačijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, lai iegūtu pārliecinošu informāciju par tieslietu ministra rīkojumā norādītajiem faktiem, uz sēdes turpinājumu atkārtoti tiks uzaicināts Strazds, kurš piektdien uz sēdi nebija ieradies, kā arī paredzēts aicināt Tiesu administrācijas personālvadības direktori vai viņas pilnvaroto pārstāvi, Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja un kancelejas vadītāja vietniece.

Tāpat Tiesnešu disciplinārkolēģija arī lūdz Bordānam iegūt paskaidrojumus no Zemgales priekšpilsētas tiesas darbiniekiem, kas apstiprinātu ministra rīkojumā minētos faktus par konkrētu darbinieku fiktīvu nodarbināšanu, kā arī dokumentus par lietu sadales kārtību Tiesu informatīvajā sistēmā.

Savukārt Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam Tiesnešu disciplinārkolēģija lūdz sniegt tā rīcībā esošās ziņas par Zemgales priekšpilsētas tiesas darbinieku fiktīvu nodarbināšanu.

Tiesnešu disciplinārkolēģija piektdien Strazda lietas izskatīšanā pasludināja pārtraukumu. Lietas skatīšana tiks turpināta 26.oktobrī.

Disciplinārlietu pret Zemgales priekšpilsētas tiesas priekšsēdētāju  Strazdu tieslietu ministrs ierosināja pēc tam, kad KNAB tiesnesi aizturēja aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā saistībā ar iespējamu fiktīvu tiesas darbinieku nodarbināšanu un viņu kontos ieskaitīto finanšu līdzekļu izmantošanu.

Iepriekš Tiesnešu disciplinārkolēģija tieslietu ministra ierosināto lietu nosūtīja atpakaļ ministram, lūdzot novērst trūkumus un izpildīt Tiesnešu disciplinārās atbildības likuma prasības, jo kolēģijas rīcībā bija neliels dokumentu apjoms, kas nebija pietiekami, lai lietu izskatītu.

Pats Strazds atrodas darba nespējas atvaļinājumā. Ar advokāta starpniecību viņš darījis zināmu, ka KNAB inkriminētos pārkāpumus nesaprot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!