Foto: LETA
Tiesu izpildītājs Raimonds Mežiņš 19. februārī notikušā izsolē pārdevis Vladimira Lindermana partijas "Par dzimto valodu" aktīvista Ilariona Girsa dzīvokli Imantā. Tas, cik lielus līdzekļus izdevies iegūt, pārdodot 47 kvadrātmetrus lielo Girsa dzīvokli, netiek atklāts, vēsta portāls "pietiek.com".

Girsa īpašums pārdots, jo viņš nebija labprātīgi kārtojis savas saistības pret "Nordea Bank Finland Plc"" Latvijas filiāli.

"Pietiek.com" pieļauj, ka Girsa un viņa domubiedru - Lindermana un Jevgēnija Osipova - mēģinājums caur tiesu piedzīt no bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna kompensāciju par to, ka Tieslietu ministrijas mājaslapā savulaik tika publicēts Bordāna viedoklis par "valstij naidīgi noskaņotu politisko partiju reģistrāciju", bija Girsa pēdējā cerība izvairīties no īpašuma izsoles.  

Rīgas apgabaltiesas 14. februāra spriedums noteic, ka Bordānam Tieslietu ministrijas mājaslapā jāpublicē atvainošanās, taču prasīto 10 tūkstošu latu vietā Girsam piespriesta nieka 1,42 eiro liela morālā kaitējuma atlīdzība.

2012.gada vasarā, reaģējot uz partijas "Par dzimto valodu!" reģistrēšanu Uzņēmumu reģistrā, toreizējais ministrs Bordāns ministrijas interneta mājaslapā pauda viedokli, ka šādu partiju reģistrācijas iespējamība ir tiešs demokrātijas apdraudējums un to nedrīkst pieļaut.

Pirmās instances tiesa Girsa un viņa domubiedri prasību bija noraidījusi, taču spriedumu vēl var pārsūdzēt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!