Tikai 16% Latvijas iedzīvotāju tic Latvijas valsts augstākās amatpersonu teiktajam, kad tās runā par stāvokli valstī, valsts finanšu sistēmas stabilitāti un tamlīdzīgām tēmām, turklāt tam pilnībā tic tikai 1%, bet drīzāk tic 15%, liecina pētījumu centra SKDS novembrī veiktās aptaujas dati.
Kā informē SKDS, 72% aptaujāto apgalvo, ka augstāko amatpersonu teiktajam kopumā netic, turklāt tam pilnībā netic 26%, bet drīzāk netic 46% iedzīvotāju.

Šāda situācija ievērojami sarežģī valsts amatpersonu komunikāciju ar sabiedrību, runājot par ekonomisko krīzi valstī un dažādiem finanšu stabilizācijas plāniem, jo, lai cik atklāti amatpersonas par šiem jautājumiem nerunātu, lielākā daļa sabiedrības viņu teiktajam vienalga neticēs un apšaubīs visu, kas ir publiski izskanējis.

Aptaujas rezultāti liecina, ka no dažādām sociālajām un demogrāfiskajām grupām visbiežāk augstāko amatpersonu teiktajam tic gados jaunākie Latvijas iedzīvotāji (vecuma grupa 18 līdz 24 gadi: 22%), respondenti ar augstāko izglītību (20%) un Kurzemē dzīvojošie (23%).

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!