Foto: LETA

Esmu pateicīgs Latvijai par sniegto atbalstu Ukrainai cīņā pret Krieviju un tikai kopā varam uzveikt ienaidnieku, ceturtdien, 7. aprīlī, uzrunājot Saeimas deputātus, uzsvēra Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

Stenančuks Saeimas sēdē piedalījās attālināti. Viņš uzrunā pateicās Saeimas spīkerei Inārai Mūrniecei (NA), kura kopā ar Igaunijas un Lietuvas parlamentu vadītājiem grūtā brīdī apmeklēja Kijivu grūtā brīdī.

Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka Latvija tāpat kā Ukraina ir lēmušas par tādu simbolu aizliegumu, kas daudzina Krievijas agresiju. Tāpat Ukrainas pārstāvis pauda gandarījumu, ka Latvija un tās pilsētas ir lauzušas sadarbības ar līgumus ar Krieviju un Baltkrieviju. Viņš arī pauda gandarījumu, ka iela pie Krievijas vēstniecības Rīgā ir pārdēvēta par Ukrainas neatkarības ielu.

Tāpat Stefančuks pateicās Latvijai par atbalstu Starptautiskajai krimināltiesai, lai tā sāktu skatīt lietu par Krievijas īstenoto agresiju Ukrainā. Viņš arī uzsvēra, ka Latvija dara daudz, lai sniegtu Ukrainai gan humanitāru, gan materiālu palīdzību. "Katrai šādai piegādei ir nozīme, jo tādējādi varam labāk pretoties Krievijas agresijai un glābt ukraiņu dzīvības," uzsvēra Stefančuks.

Ukrainas parlamenta vadītājs arī pateicās Latvijai par bēgļu uzņemšanu, piebilstot, ka Latvija kalpo kā labs piemērs bēgļu uzņemšanai. Tāpat Stefančuks novērtēja Latvijas centienus pastiprināt sankcijas pret Krieviju. Viņa ieskatā, sankcijām būtu jābūt vēl skarbākām.

"Dārgā Ināra [Mūrniece], esmu pateicīgs par Latvijas palīdzību, jo tikai kopā varam uzveikt ienaidnieku. Patiesība ir mūsu pusē. Slava Ukrainai!" runu noslēdza Stefančuks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!