Iekšlietu ministrijas tikumības policijas darbības nostiprināšanai un paplašināšanai no ministrijas līdzekļiem šogad piešķirti 75 tūkstoši latu. Tuvākajā laikā šajā policijā sāks strādāt 21 darbinieks, kas ir piecas reizes vairāk nekā līdz šim.
Tikumības policija, tāpat kā līdz šim, būs Valsts policijas Narkotiku apkarošanas biroja pakļautībā, to vadīs Artūrs Vaišļa.

Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pavēstīja, ka par šiem līdzekļiem tiks iekārtotas un aprīkotas policijas telpas un iegādāts nepieciešamais inventārs. Tomēr tikumības policijai būs nepieciešami vēl papildu līdzekļi, ko ministrija cer iegūt, grozot šā gada budžetu.

Šobrīd jau grozījumi nosūtīti Finansu ministrijai. Ministrs sacīja, ka vēl vajadzētu 100 tūkstošus latu, kas tikumības policijā strādājošo skaitu palielinātu līdz 42 cilvēkiem.

Iekšlietu ministrs arī informēja, ka darbinieki, kuri strādās policijā, tiks speciāli apmācīti darbam ar nepilngadīgajiem un bērniem.

75 000 latu, kas piešķirti policijai, iegūti, likvidējot vienu no Iekšlietu ministrijai piederošajiem bērnudārziem, likvidējot otro pārvaldi, to pievienojot Satversmes aizsardzības birojam, un ietaupījumiem, kas radušies valūtas svārstību dēļ no naudas, kas jāmaksā par pirms ilgāka laika iegādātajām automašīnām "Rover".

Tikumības policijas darbību efektivizēt un paplašināt lūgušas vairākas amatpersonas un institūtcijas. Īpaši aktuāls šis jautājums kļuva pagājušajā gadā, kad sākās pedofilijas lietas skandāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!