Foto: LETA
Sašaurināt tikumības jautājumus līdz Krievijas propagandas tēmai ir banāli, un šis tikumības termins ir ticis degradēts, otrdien intervijā LTV sacīja kultūras ministre Dace Mēlbarde (NA).

Ziņots, ka cīņā par "ģimenes vērtībām" Latvijā apvieno Kremļa draugus un ideoloģiskos pretiniekus nacionāļus, tā savā jaunākajā publikācijā raksta Baltijas pētnieciskās žurnālistikas centrs "Re:Baltica".

"Ja kāds analizē tikumības terminu banāli to sašaurinot uz Krievijas propagandu, tad tas arī lai uzņemas atbildību, kāpēc tikumības termins ir tik degradēts," sacīja ministre.

Viņa aicināja par tikumību runāt plašākā izpratnē, saprotot, ka "tā ir latviešu kultūrā sakņota vērtība."

"Vērtību izglītība ir viena no daudzajām iespējām stiprināt cilvēka piederību savai valstij un veidot pozitīvāku attieksmi pret to," sacīja ministre.

Kā ziņots, tā dēvētie tikumības grozījumi Izglītības likumā jau stājušies spēkā, taču izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile nav pārliecināta, ka to iedzīvināšana patlaban ir prioritāte izglītībā. Patlaban Valsts izglītības satura centrs izstrādā vadlīnijas, kas noteiks tikumīgas audzināšanas principus skolās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!