Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā visvairāk tiek pirkti pinumi un cimdi, noskaidroja aģentūra LETA. Pinumu un cimdu pārdevēja sacīja, ka šāda tirgošanās atmaksājas, jo iedzīvotāji "šo to jau nopērk". Sliktāk ar tirgošanos esot bijis piektdien, kad ārā bija putenis, taču sestdien atkal esot jūtama iedzīvotāju interese par tirgotāju piedāvāto.
Savukārt pārdevēja no mājiņas, ko noīrējusi viesnīca "Grand Hotel Palace", atzina, ka pircēju nav. "Mums varbūt tas ir vairāk reklāmai, taču iedzīvotāji nevēlas neko iegādāties," sacīja pārdevēja.

Lielāka interese par Ziemassvētku tirdziņu, pēc tirgotāju domām, būtu tad, ja Doma laukumā notiktu dažādas atrakcijas, skanētu skaļāka Ziemassvētku mūzika, kā arī tad, ja tirdziņš būtu vairāk izreklamēts.

Arī poniju pavadones atzina, ka neesot sevišķi daudz mazu bērnu, kurus pavizināt ar poniju. Paši poniji izskatījās visai noskumuši. Sestdien Doma laukumā notika arī dažas rotaļas, kurās iesaista garāmejošos cilvēkus. Taču cilvēku aktivitāte nav sevišķi liela.

Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā būs atvērts līdz 24.decembrim. Tas darbojas katru dienu no plkst.11 līdz 21, taču daži pārdevēji atzina, ka jau ap plkst.19 cilvēku kļūst arvien mazāk un viņi savu darbu beidz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!