Foto: Shutterstock
Tirdzniecības ierobežojumi nedēļas nogalēs un brīvdienās neattieksies uz tirdzniecību internetā, ceturtdien preses konferencē informēja Ekonomikas ministrijas (EM) Iekšējā tirgus departamenta Konkurences, tirdzniecības un patērētāju tiesību nodaļas vadītājs Didzis Brūklītis.

Viņš uzsvēra, ka ārkārtējās situācijas laikā tirdzniecība internetā netiks ierobežota nedēļas nogalēs un brīvdienās.

Tāpat, pēc EM pārstāvja skaidrotā, nedēļas nogalēs un brīvdienās internetā varēs iegādāties tās preces, kuras būs liegts iegādāties tirdzniecības vietās. Tādējādi arī alkohols nedēļas nogalēs un svētku dienās būs iegādājams internetā.

Brūklītis arī informēja, ka spēkā saglabāsies prasības par restorānu darbības nodrošināšanu ārkārtējās situācijas laikā, proti, restorāni nevarēs klientu apkalpot klātienē, bet varēs klientiem nodrošināt ēdiena piegādi.

Pēc EM skaidrotā, rīkojums par ārkārtējās situācijas izsludināšanu neaizliedz brīvdienās un nedēļas nogalēs alkoholu tirgot sabiedriskās ēdināšanas vietās.

Jau ziņots, ka ārkārtējās situācijas laikā nedēļas nogalēs veikalos būs aizliegta alkohola tirdzniecība, paredz otrdien valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

No valdības lemtā izriet, ka 5. decembrī stāsies spēkā prasība, ka brīvdienās un svētku dienās varēs darboties tikai aptiekas, tajā skaitā veterinārās aptiekas, un veikali, kuros drīkstēs tirgot tikai pirmās nepieciešamības preces, ar kurām tiek saprastas pārtikas preces, higiēnas preces un degviela.

Nedēļas nogalēs un svētku dienās veikalos nedrīkstēs tirgot tādas preces kā alkohols un cigaretes.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pēc valdības sēdes skaidroja, ka šīs normas mērķis ir ierobežot tādus preču tirdzniecību, kas nav pirmās nepieciešamības. "Pamata doma ir, ka sestdienas un svētdienas nav iepirkšanās dienas, tās nav dienas, kad varam atļauties uz veikalu, tikties ar draugiem," sacīja Kariņš.

Jau ziņots, ka ārkārtējā situācija valstī ir spēkā no 6. novembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!