Foto: LETA

Veidojot biedrību "Latvijas Attīstībai", kurā apvienojušies vairāki esošie un bijušie apvienības "Vienotība" politiķi un to atbalstošie uzņēmēji, tostarp ekspremjers Einārs Repše, tās dibinātāji esot vienojušies, ka tā par partiju nekļūs, trešdien intervijā laikrakstam "Diena" norāda viens no kustības veidotājiem Dans Titavs.

Citi jaunveidotās biedrības pārstāvji, tai skaitā Repše un Edgars Jaunups, pieļāvuši biedrības pārtapšanu partijā un startu nākamajās Saeimas vēlēšanās.

Titavs intervijā "Dienai" norāda, ka Latvijas partijām pietrūkst ideoloģijas, tās "reaģē uz konkrētās dienas kairinājumiem". Kā piemēru viņš min ieceri celt nepieciešamo vēlētāju balsyu "slieksni" referenduma ierosināšanai. "Piemēram, drīz pēc ārkārtas vēlēšanām tika daudz runāts un lemts par iespēju ikvienam pilsonim, ja viņš internetā savāc 10 000 parakstu par kādu jautājumu, virzīt šo jautājumu apspriešanai Saeimā. Nu pēc referenduma tiek runāts par tieši pretējo - kā paaugstināt slieksni cilvēku līdzdalībai politikā. Jo mums šis referendums kaut kā nepatika, attiecīgi politiķi strauji maina uzstādījumu," norāda Titavs.

"Līdz ar to mūsu, biedrības veidotāju, skatījumā ir jāveicina politisko ideoloģiju attīstība kā tāda, bet, tā kā paši esam labēji orientēti, tad, protams, primāri esam ieinteresēti labējās ideoloģijas veidošanā," skaidro jaunās biedrības veidotājs, norādot – "ja partijas pašas ideoloģiju neattīsta, [..] tad acīmredzot tas jāuzņemas sabiedriskām organizācijām".

Jau vēstīts, ka Repšes vadībā nodibināta biedrība "Latvijas attīstībai", kurā ir arī uzņēmēji Olafs Berķis un Valērijs Belokoņs. Bijušais politiķis Repše neizslēdz arī partijas izveidi.

Biedrības dibinātāju vidū bez Repšes, Berķa un Belokoņa ir arī "Vienotības" biedrs Rīgas domes deputāts Edgars Jaunups, no "Jaunā laika" izslēgtais Repšes līdzgaitnieks Dans Titavs, miljonāri Donāts Vaitaitis un Uldis Mierkalns, "Vienotības" priekšvēlēšanu kampaņas veidotājs Ainārs Ščipčinskis un aģentūras LETA valdes priekšsēdētāja vietnieks Agris Strautnieks, kā arī tiesību eksperte, bijusī Repšes padomniece Baiba Fromane.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!