Foto: AFI
Pirms divām nedēļām dažas stundas pirms partijas "Jaunais laiks" (JL) kopsapulces negaidīti no partijas rindām izslēgtais, par "pelēko kardinālu" dēvētais Dans Titavs vēl joprojām nezinot iemeslus, kāpēc zaudējis partijas biedra karti.

Intervijā laikrakstam "Latvijas Avīze" ceturtdien viņš norāda, ka "līdz šim neesmu informēts, par ko mani izslēdza". "Tas jāprasa cilvēkiem, kuri pieņēma lēmumus, mani nekur līdzi neaicinot un neuzklausot. Nezinu, kādi bija "Titava disciplīnas pārkāpumi"," paudis Titavs.

Viņš arī esot neizpratnē, "kādēļ ar Titava lietas uzkurināšanu vajadzēja izbojāt ļoti labi iecerētu kongresu, jo vērīgie žurnālisti tūlīt to lika ziņu virsrakstos, kamēr, piemēram, premjerministra Dombrovska runa palika tā īsti nesaklausīta". Viņš savu atlaišanu saista ar "dažādu spēku un grupu cīņu par ietekmi". Vienlaikus viņš atzīst, ka "šķelt vienmēr mūs mēģinājuši no ārpuses". "Arī valsts līmenī, bet esam pietiekami lieli, stipri un gudri, lai noturētos. Ceru, ka savstarpējā apkarošanās neturpināsies kā Padomju Savienībā, kur vienmēr tā cīnījās par mieru, ka akmens uz akmens nepalika," paudis Titavs.

Jautāts par nākotnes plāniem, Titavs atzinis, ka palikšot politiski aktīvs, jo ""Jaunā laika" ideāli ir arī mani ideāli, un es par tiem iestāšos, vai man ir biedra karte vai nav". "Partijā nekad neesmu kārojis "amatu", gribēju vien izteikt idejas, cerēju, ka tās sadzirdēs un pēc iespējas – realizēs," skaidro viņš.

"Diemžēl krīze valstī nav stimulējusi vairāk turēties kopā un vienoties, joprojām stipra ir savstarpējā neiecietība un pat naids. Vienmēr esmu deklarējis, ka vienotība ir process, kas nepieciešams valstij, un daudz plašākā mērogā par triju partiju konsolidāciju. Nedrīkst sabiedrību dalīt grupās, ka "mēs būsim Latvijas nākotnes noteicēji un visvienotākie", bet visi pārējie ir nepareizi domājošie," norāda Titavs. Viņš uzskata, ka "šodien Latvijā ir nobriedusi politisko reformu nepieciešamība". "Par tām jādomā, bet pārējais ir priekšvēlēšanu putas un gruži," uzsver bijušais JL biedrs.

"Mani biedē tas, ka partijā nav un netiek piedāvātas jaunas, svaigas, derīgas idejas. Ir pat bail no jaunām idejām, ir bail no demokrātisko procesu paplašināšanās," situāciju JL raksturo Titavs.

Jau vēstīts, ka JL valde dažas stundas pirms kongresa izslēdza Titavu no partijas par "rupjiem disciplīnas pārkāpumiem". Tas saniknoja vienu no partijas līderiem un dibinātājiem finanšu ministru Einaru Repši, kurš tā dēļ pat nepiedalījās kongresā un atteicās turpmāk darboties JL valdē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!