Foto: F64

Tieslietu ministrija (TM) ārkārtējās situācijas laikā atradusi papildu iespējas nodrošināt Ziemassvētku dievkalpojumu translāciju medijos, un, lai mazinātu Covid-19 riskus, Ziemassvētku dievkalpojumi jāvēro attālināti, piektdien tiešsaistes konferencē ar visu reliģisko kopienu vadītajiem sacīja tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP).

Viņš uzsvēra, ka šogad Ziemassvētku sagaidīšanas laiks būs savādāks, un, lai mazinātu Covid-19 inficēšanās riskus, jābūt atbildīgiem un svētku laikā jāpaliek mājās, kur varēs mierīgi verot svētku dievkalpojumus ar interneta, televīzijas un radio starpniecību.

Tāpat Bordāns aicināja reliģiskās organizācijas plānot visus svētku dievkalpojumus, cik iespējams, bez apmeklētāju klātbūtnes, garīgajam un kalpojošajam personālam izvairoties no tieša kontakta un kopīgu priekšmetu lietošanas. Viņš arī atgādināja, ka reliģiskās darbības veikšanas vietu apmeklētājiem obligāti jālieto mutes un deguna aizsegs un jāievēro visi noteiktie piesardzības pasākumi, izvairoties no dziedāšanas.

Jau vēstīts, ka pamatojoties uz Satversmē nostiprinātās personas tiesības uz reliģijas brīvību un pamatojoties uz valdības rīkojumā noteikto, reliģiskās darbības veikšanas vietā vienlaikus var atrasties tikai tāds personu skaits, kas nepārsniedz 20% no telpu kapacitātes, ievērojot, ka uz katru apmeklētāju tiek nodrošināti 10 kvadrātmetri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!