Rīgas apgabaltiesa pirmdien par labu slepkavības mēģinājumā apsūdzētajam, bet vēlāk pilnībā attaisnotajam Eduardam Terentjevam no Latvijas valsts Tieslietu ministrijas (TM) personā piedzina 10 000 latu kompensāciju par nepamatotu turēšanu apcietinājumā.
Terentjevs prasībā norādīja, ka viņš savulaik turēts aizdomās par to, ka it kā veicis sevišķi smagu noziegumu - slepkavības mēģinājumu sevišķi vainu pastiprinošos apstākļos mantkārīgā nolūkā.

Apcietinājumā viņam nācies pavadīt gadu un četrus mēnešus no 2003.gada marta līdz 2004.gada jūlijam, bet vēlāk viņu izvirzītajās apsūdzībās attaisnojušas gan Rīgas apgabaltiesa, gan pēc tam Augstākā tiesa.

Līdz ar to Rīgas apgabaltiesā iesniegtajā prasībā pret valsti TM personā Terentjevs lūdza piedzīt kopumā 50 000 latu kompensāciju, norādot, ka nepamatota turēšana apcietinājumā viņam nodarījusi smagas morālas ciešanas, jo izvirzītajās apsūdzībās viņš ticis attaisnots.

Rīgas apgabaltiesa Terentjeva prasību apmierināja daļēji un TM piedzina 10 000 latu kompensāciju no valsts budžetā speciāli atvēlētajiem līdzekļiem, informēja apgabaltiesas preses sekretāre Evita Naglinska.

Spriedumu TM 20 dienu laikā var pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!