Foto: morgueFile
Tieslietu ministrijā (TM) patlaban ir izstrādāts juridiskais un finansiālais pamatojums, kā arī dažādu iespējamo modeļu izvērtējums, lai nākotnē sāktu piecu jaunu ieslodzījuma vietu būvniecību, - jau nākamajā gadā tiks sāktas reālas darbības viena cietuma būvniecībai, informēja tieslietu ministra Jāņa Bordāna (VL-TB/LNNk) preses sekretāre Līga Ādamsone.

TM ir izstrādājusi aktualizētu ieslodzījuma vietu infrastruktūras modernizācijas koncepciju. Tieslietu ministrs šīs koncepcijas attīstību ir izvirzījis kā vienu no savas darbības prioritātēm, uzsver Ādamsone.

Ādamsone norāda, ka pašlaik jau tiek piedāvāti vairāki modeļi: gan valsts investīcijas cietumu būvniecībai, gan arī privātās partnerības princips. Par atbilstošāko modeli lems Ministru kabinets (MK), vērtējot jau iesniegto TM koncepciju.

Apstiprinātie TM budžeta grozījumi 2013.gadam paredz papildu finansējumu arī IeVP pamatdarbības nodrošināšanai 982 384 latu apmērā, kas paredzēti saimniecisko un komunālo izdevumu segšanai, ieslodzīto personu dzīvojamo kameru aprīkošanai ar santehniku atbilstoši Eiropas cilvēktiesību normām.

Kā ziņots, Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieks Visvaldis Puķīte iepriekš LNT raidījumam "900 sekundes" norādīja, ka viens no risinājumiem pašnāvību skaita samazināšanai ieslodzījuma vietās ir jaunu cietumu celtniecība.

Puķīte sacīja, ka, līdzīgi kā ar ideju par fotoradaru ieviešanu, ir jārīkojas ar jaunu cietumu būvniecību, "ir vienkārši jāgrib to darīt", turklāt arī jauna cietuma būvniecība varētu notikt uz privātās partnerības principiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!