Tieslietu ministrija (TM) 46 vieglo automašīnu nomai paredzējusi tērēt 471 887 eiro jeb 331 644 latus bez 21% pievienotās vērtības nodokļa (PVN), liecina Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā publicētais paziņojums par lēmuma pieņemšanu.

Kopējā līguma summa, kas uz trim gadiem par jaunu vieglo pasažieru automašīnu nomu tiks slēgts ar SIA "ALD Automotive", kopā ar PVN ir 401 289 lati, sacīja TM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Jana Saulīte.

Auto nomas konkurss tika izsludināts, jo beidzies iepriekšējais līgums. "ALD Automotive" piedāvātā līgumcena bijusi zemāka nekā tā, ko piedāvājis otrs konkursa dalībnieks.

Saulīte informēja, ka kopējā līguma summa laika gaitā mainīsies, jo jau pašlaik dažas iestādes ir paziņojušas, ka automašīnas nomā neņems līdzekļu trūkumu dēļ. Tādējādi prognozējams, ka kopējā līguma summa samazināsies.

Jaunas automašīnas tiek nomātas, jo normatīvie akti neļauj valsts iestādēm nomāt lietotas un mazlietotas automašīnas.

Viena no tām paredzēta tieslietu ministra vajadzībām, un jauna auto "Audi A6" nomai paredzēts tērēt 700 latus mēnesī. Šajā summa iekļauts arī PVN.

Kopumā 29 automašīnas "Renault Megane" saņems Valsts probācijas dienests, divas automašīnas - viena "Renault Megane" un viena "Kia Ceed LX Plus" - bija paredzētas Ieslodzījuma vietu pārvaldei, taču iestāde no auto nomas ir atteikusies.

Valsts zemes dienests (VZD) saņems deviņas automašīnas - divas "Rebault Megane" un septiņas "Kia" markas automašīnas. No četru auto nomas VZD ir atteicies. Sākotnēji dienestam bija paredzētas 13 automašīnas, informēja Saulīte.

Vienu auto "Renault Megane" saņems Uzņēmumu reģistrs.

TM norādījusi, ka iepirkuma priekšmets paredz tiesības trīs gadus lietot jaunus, nelietotus dienesta vieglos pasažieru automobiļus.

Ministrija norādījusi, ka līgumus slēgs TM un atsevišķas tās padotībā esošās iestādes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!