Foto: LETA

Kamēr partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" būs vismaz viens deputāts, partija dzīvos, intervijā aģentūrai LETA apgalvo PCTVL valdes un biroja loceklis Andrejs Tolmačevs.

PCTVL patlaban ir pieci vai seši pašvaldību deputāti un viena Eiropas Parlamenta deputāte Tatjana Ždanoka, darbojas reģionālās nodaļas. Tiesa, PCTVL nepārvarēja 5% barjeru ne 10.Saeimas, ne 11.Saeimas, ne Rīgas domes vēlēšanās.

Tolmačevs prognozē, ka nākamgad PCTVL būs problēmas sekmīgi startēt pašvaldību vēlēšanās lielajās pilsētās, tur vajag lielu naudu, lai iespaidotu vēlētāju. Bet mazpilsētiņās, kur dzīvo PCTVL atbalstītāji, partijai vēl esot izredzes. Viss būšot atkarīgs no tā, cik aktīvi darbosies partijas reģionālās nodaļas.

Lēmums par to, vai PCTVL startēs nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, vēl neesot pieņemts. Tagad pats galvenais jautājums esot referendums par pilsonības piešķiršanu nepilsoņiem. Uz to ir vērsti visi PCTVL spēki. "Mēs pat esam gatavi mainīt referendumu pret PCTVL piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās," apgalvoja Tolmačevs.

Kopš PCTVL dibināšanas 1998.gadā, bet pirms tam partijai "Līdztiesība", programmā ir ierakstīts, ka partijas galvenais mērķis ir Latvijas pilsonības piešķiršana visiem nepilsoņiem, kuri to vēlas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!