Valmieras dome no Finanšu ministrijas (FM) pirmdien saņēmusi apstiprinājumu par galvojumu četru miljonu latu apjomā Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) Vidzemes olimpiskā centra celtniecībai, informēja Valmieras domes izpilddirektors Jānis Baiks.
Viņš sacīja, ka FM galvojumu apstiprinājusi ar riska procentu nulles vērtībā. Baiks pauda, ka par iepriekš izskanējušo informāciju par galvojuma noraidīšanu pašvaldība uzzinājusi tikai no preses un neviena oficiāla dokumenta neesot bijis. "Nezinu, kā un kāpēc sākotnēji tika paziņots par galvojuma noraidīšanu," teica Baiks.

Finanšu ministra palīgs Modris Sprudzāns skaidroja, ka galvojums tomēr atbalstīts, jo Valmieras dome apņēmusies novērst nepilnības iesniegtajos biznesa plānos, kuru dēļ iepriekš valsts atbalsts atteikts. Līgumi par valsts galvojumu gan tiks parakstīti tikai pēc papildu informācijas saņemšanas no Valmieras domes.

Baiks arī pastāstīja, ka pašvaldība pagājušajā nedēļā arī sagatavojusi vairākus papildu dokumentus pievienošanai olimpiskā centra finansu pamatojumam, kā arī drīzumā nosūtīs Valsts kasei pārskatu par domes finansu iespējām īstenot šādu projektu.

Ceturtdien Rīgā notiks pirmā Vidzemes olimpiskā centra valdes sēde, kurā apstiprinās valdes locekļus no LOK, kā arī pārrunās dažādus saimnieciskus jautājumus saistībā ar olimpiskā centra celtniecību un darbību, informēja Baiks.

Tāpat SIA "Regal", kas uzvarēja konkursā par tirdzniecības kompleksa celtniecību pie plānotā olimpiskā centra, šonedēļ sāks pamatnes sagatavošanu gan tirdzniecības objektam, gan olimpiskajam centra. Baiks prognozēja, ka darbi turpināsies apmēram četrus mēnešus.

Jāatgādina, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Vladimirs Makarovs, priekšvēlēšanu nedēļā pildot finanšu ministra pienākumus, pavēstīja, ka ir noraidījis valsts galvojumu Vidzemes olimpiskajam centram, jo tam trūkst finansiāla pamatojuma. Tāpat Makarovs uzskatīja, ka LOK jau tāpat piešķirts liels valsts galvojums Policijas olimpiskā centra būvniecībai.

Valmieras mērs, reaģējot uz šo informāciju, paziņoja, ka noraidījums saistīts ar priekšvēlēšanu cīņu. Makarovs noraidīja šos pārmetumus. Savukārt finanšu ministrs Gundars Bērziņš, atgriežoties no vizītes Vašingtonā, sacīja, ka LOK pārstāvjiem ir iespējas savu projektu uzlabot, un tas vēl varētu saņemt finanšu ministra atbalstu līdz šā gada beigām, kad beigsies budžetā paredzēto galvojumu piešķiršanas termiņš.

"Regal" uzvarēja konkursā par apbūves veikšanu pie Vidzemes olimpiskā centra un kā vienreizējo investīciju ieguldīja centra būvniecībā 180 000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!