Krievu skolu aizstāvības štābs ceturtdien izplatījis paziņojumu, kurā aicina "visus, kam nav vienaldzīgs izglītības liktenis dzimtajā valodā", šā gada 4.septembrī Esplanādē piedalīties štāba rīkotājā sanāksmē ar vēlētājiem, ko var rīkot bez saskaņošanas.
Tikšanās arī vēlētājiem notiks Rīgas domes izpilddirektora Māra Tralmaka (LSDSP) nesaskaņotā mītiņa vietā.

Kā norāda štāba pārstāvji, 4.septembra pasākumu ar savu dalību atbalstīs bardi, rokmūziķi, reperi un breika dejotāji. Tikšanās laiks plānots no plkst.18 līdz 20.

Štāba pārstāvji - Genadijs Kotovs, Tatjana Favorska un Viktors Gluhovs - Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā 18.augustā iesnieguši prasību, kurā lūdz izskatīt sūdzību par Tralmaka lēmumu. Štāba pārstāvji prasa atzīt par prettiesisku Tralmaka atteikumu saskaņot štāba sapulci 4.septembrī pie Raiņa pieminekļa Esplanādē un uzlikt Rīgas domei par pienākumu nekavējoties saskaņot 4.septembrī paredzētā pasākuma rīkošanu minētajā vietā no plkst.18 līdz 20.

Kotovs iepriekš pauda cerību, ka tiesa likumā noteiktā kārtībā un termiņā izskatīs šo prasību un štābs procesu uzvarēs. Štāba aktīvisti preses konferencē uzsvēra: tā kā tiesas spriedums pat pozitīva rezultāta gadījumā līdz 4.septembrim nebūs stājies spēkā, šajā dienā pasākums Esplanādē tik un tā notiks, taču tā būšot tikšanās ar vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!