Rudenī pirmizrādi piedzīvos mūzikls par Herbertu Cukuru, aģentūrai LETA stāstīja mūzikla producents Juris Millers.

Viņš pastāstīja, ka ideja par mūzikla veidošanu radusies pagājušajā gadā, kad pats bija devies turnejā ar rokoperu "Lāčplēsis". Millers atzīmēja, ka vēlējies mūziklu par cilvēku, kuram pievērsta nepelnīti maza uzmanība. Mūziklā Cukurs tikšot parādīts gan slavas, gan krituma brīžos.

Millers norādīja, ka daudzos mākslas darbos var atrast vēsturē neviennozīmīgi vērtētas personības, piemēram, Kaupēnu vai Kaligulu, tāpēc, pirms spriest par Cukura atveidojumu izrādē, Millers aicināja noskatīties mūziklu.

Izrādes anotācijā Cukurs raksturots kā pasaulē slavenākais latvietis - par tādu viņš kļuvis, pateicoties savam lidojumam no Rīgas uz Gambiju paša konstruētajā un uzbūvētajā vienmotora lidmašīnā 1933.-1934.gadā. Pateicoties tam, par Cukuru rakstījusi prese visā pasaulē, savukārt mājās pēc lidojuma viņš esot sagaidīts kā nacionālais varonis. Mūzikls "Cukurs. Herberts Cukurs" sāksies ar 1933.gadu un parādīs Cukura lidojumu un piedzīvojumus, kā arī viņa traģisko likteņa pusi, kas risināsies Latvijas brīvvalsts un okupācijas laikā, bet noslēgsies ar Cukura nāvi Dienvidamerikā.

Iestudējuma libreta autore ir Andra Manfelde. To veido un producē rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējuma radošā komanda.

Manfelde ir pazīstamā mūzikla "Adata" autore. Pašlaik Manfelde strādājot arī pie libreta lugai par Viju Artmani. Millers norādīja, ka jau tagad libretā parādās emocionāls teksts. Viņš atzina, ka šī izrāde varētu kļūt par lielu notikumu Latvijas mūzikā. Producents pašlaik neatklāja mūzikas autoru, bet atzina, ka tas ir pazīstams latviešu mūziķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!