Foto: LETA
Mēs vēl gaidām, kad partija "KPV LV" piedāvās savu ekonomikas ministra amata kandidātu, tomēr esmu pārliecināts, ka partija būs apdomīga un kandidātu šim amatam piedāvās, sestdien žurnālistiem sacīja Ministru prezidenta amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV).

Jau ziņots, ka partijas "KPV LV" pārstāvis Didzis Šmits piektdien atsauca savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam, piektdien "Rīga TV24" paziņoja politiķis.

"Man tika skaidri pateikts, ka, ja es nemainīšu savus uzskatus par OIK, es neesmu vēlams cilvēks viņa [Kariņa] valdībā," atklāja Šmits. Viņš uzsvēra, ka nemainīs nevienu milimetru savos uzskatos. "Es nācu šeit mainīt lietas, es nenācu pēc plāksnītes, ka Didzis Šmits ir bijis ministrs," "Rīga TV24" skaidroja deputāts.

"KPV LV" pārstāvis Atis Zakatistovs medijiem atklāja, ka šobrīd vēl nav skaidrs, kuru kandidātu partija virzīs ekonomikas ministra amata postenim. Par to partija, ļoti iespējams, lemšot pirmdien.

"Mums vispār nav bijusi šāda saruna nevienā formātā," sestdien Šmita izteikumus medijiem komentēja Kariņš. "Pēdējā sarunā, kas mums bija, es paudu, ka viņam būtu viss mans atbalsts, ja viņam būtu priekšlikums, kā ātrāk likvidēt OIK. Viņam būtu mans un visu kolēģu atbalsts. Mūsu mērķis ir likvidēt OIK pēc iespējas ātrāk," papildināja Kariņš.

"Es sagaidu, ka "KPV LV" varētu atbalstīt jaunās valdības izveidošanu. Manuprāt, ir būtiski, ka valdības izveidi atbalsta partija, nav būtisks konkrēts cilvēku skaits," sacīja Kariņš.

Jau ziņots, ka sestdien, 19. janvārī, Valsts kancelejas telpās notika Kariņa organizēta jaunveidojamās valdības darba sanāksme, kurā tika turpināta darba plānošana pie valdības deklarācijas, sadarbības līguma un fiskālās disciplīnas līguma izstrādes.

Pēc sanāksmes Kariņš medijiem paziņoja, ka darbs pie valdības deklarācijas ir veiksmīgi noslēdzies un jau pirmdien viņš ir gatavs tikties ar Valsts prezidentu, lai prezentētu izveidoto valdības deklarāciju.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis 7. janvārī pēc tikšanās ar partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidātu Kariņu nolēma uzticēt valdības veidošanu tieši "Jaunās Vienotības" izvirzītajam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Jāatgādina, ka jau piecpadsmito nedēļu norisinās valdības veidošanas sarunas. Neilgi pēc 13. Saeimas deputātu mandātu apstiprināšanas Valsts prezidents kā premjera amata kandidātu nominēja JKP līderi Jāni Bordānu, taču viņa centieni izveidot valdību nebija sekmīgi. Arī "KPV LV" līdera Alda Gobzema, kuru prezidents nominēja 26. novembrī, centieni nevainagojās panākumiem. Kā trešo premjera amata kandidātu Vējonis nominēja Kariņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!