Jaunveidojamās valdības deklarācijas projekts paredz būtisku izglītības darbinieku darba samaksas paaugstināšanu, palielinot audzēkņu skaitu uz pedagoģisko likmi.
Lai palielinātu izglītības darbinieku atalgojumu, deklarācijas projekts paredz arī optimizēt valsts un pašvaldības izgltības iestāžu tīklu. Tas nepieciešams, lai nodrošinātu efektīvu līdzekļu izlietošanu.

Deklarācijas projekts arī paredz nodrošināt pirmsskolas iestāžu pedagogu atalgojumu kā valsts mērķdotāciju jau no nākamā gada 1.janvāra.

Tāpat deklārcijas projekts paredz precīzu skolas vecuma bērnu uzskaites sistēmas izveidošanu, panākot ikviena bērna iesaistīšanos mācībās skolā, neatkarīgi no viņa materiālā nodrošinājuma. Arī augstākās izglītības pieejamību deklarācijas autori vēlas palielināt, padarot to pieejamu arī mazturīgajiem cilvēkiem.

Deklarācijas projekts paredz arī skaidru prioritāšu noteikšanu zinātnē, kā arī jaunu un talantīgu speciālistu piesaistīšanu zinātniskajam un mācību darbam augstskolās.

Savukārt attiecībā uz profesionālo un pieaugušo izglītību jaunveidojamā valdība vēlas izveidot uz darba tirgus pieprasījumu pamatotu profesionālās izglītības iestāžu tīklu, kā arī noteikt valsts atbalstu pieaugušo izglītības programmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!