Foto: LETA

Jelgavas novada domnieks Aivars Geidāns ("KPV LV"), kurš iegūs Saeimas deputāta mandātu uz laiku, kamēr ekonomikas ministra pienākumus pildīs Ralfs Nemiro ("KPV LV"), sola ņemt vērā partijas viedokli un atbalstīt Krišjāņa Karina (JV) valdību, pauda Geidāns.

Topošais deputāts, kurš plāno atteikties no mandāta Jelgavas novada domē, atzina, ka arī balsotu par Kariņa valdību un atbalsta frakcijas viedokli šajā jautājumā.

Pēc viņa domām, divu partijas līderu – Artusa Kaimiņa un Alda Gobzema – konflikts ir "pārejas posms", un frakcija Saeimā spēs strādāt. Viņaprāt, deputātiem ir "jāturas pie frakcijas", bet politiķiem, kas "sāk improvizēt" un iet pret partijas deputātu vairākumu, nav nākotnes.

Kā ziņots, par valdības apstiprināšanu balsoja 11 "KPV LV" deputāti, savukārt pieci balsoja "pret", tajā skaitā Gobzems un Linda Liepiņa.

Domstarpības starp "KPV LV" politiķiem Kaimiņu un Gobzemu ir iezīmējušās vēl asāk pēc Saeimas sēdes, kur Gobzems apgalvoja, ka Kaimiņš esot piedāvājis partijai saņemt 100 000 eiro "no Rūdolfa". Pēc tam Gobzems paziņoja, ka dosies uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju un liecinās pret Kaimiņu.

Šveices advokāts Rūdolfs Meroni tika iecelts par smagos noziegumos apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga mantas glabātāju tiesvedības laikā, taču ir saņēmis oponentu kritiku, ka viņš šo statusu izmantojis, lai pats gūtu ietekmi Ventspils tranzīta uzņēmumos, savukārt Aivars Gobiņš ieņem dažādus amatus ar Meroni saistītos uzņēmumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!