Foto: PantherMedia/Scanpix

Topošajā "Maxima XX" lielveikalā Biķernieku ielā 121 nesošo konstrukciju salaiduma vietām skrūves ir nomainītas jau aprīļa sākumā un tās atbilst marķējumam SB, paziņojumā medijiem norāda lielveikala ēkas būvnieks "Selva būve".

Turklāt informācija, kas apstiprina skrūvju sertifikāciju un izturību, jau iepriekš iesniegta Patērētāju tiesību aizsardzības centram (PTAC), savukārt nepieciešamā izpilddokumentācija par skrūvju nomaiņu Rīgas būvvaldē iesniegta 15. aprīlī.

"Selva būve" norāda, ka uzņēmums uzreiz reaģējis uz PTAC pārbaudē konstatēto par to, ka iepriekš izmantotās skrūves, lai arī ar vajadzīgo izturību, nebija atbilstoši marķētas.

Tieši tāpēc pirmdien izplatītā informācija uzņēmumā rada neizpratni.

Uzņēmums norāda, ka jaunnedēļ tiek plānota objekta nodošana ekspluatācijā un "nevar izslēgt, ka ar neprecīzi izplatītiem faktiem notiek mēģinājumi ietekmēt gaidāmo lēmumu".

Jau vēstīts, ka topošajā "Maxima XX" lielveikalā Biķernieku iela 121 tērauda nesošo konstrukciju savienojumu vietās izmantotas neatbilstošas skrūves un uzgriežņi, kas var būtiski ietekmēt būves stabilitāti, otrdien žurnālistus informēja Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa.

PTAC Preču un pakalpojumu uzraudzības departamenta direktores vietniece Svetlana Mjakuškina norādīja, ka nesošajām konstrukcijām paredzētajām skrūvēm ir jābūt marķējumam SB, kā arī atbilstošam skrūvju stiprības rādītājam, taču šajā objektā izmantotajām skrūvēm nav šāda marķējuma.

Savukārt "Maxima Latvija" norāda, ka uzņēmums nav tirdzniecības centra Biķernieku ielā attīstītājs vai īpašnieks, bet līdzīgi kā vairāki citi uzņēmumi, ir potenciālais telpu īrnieks, ja projekta attīstītājs varēs nodrošināt visu nepieciešamo darbu un ēkas būvniecības kvalitāti un varēs apliecināt ēkas drošību, saņemot visas nepieciešamās atļaujas un drošības atzinumus.

Tikai tad uzņēmums ir gatavs izmantot tirdzniecības centra telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!