Foto: LETA
Topošās valdības partneriem otrdien diskusijās par sadarbības līgumu būtiskas domstarpības bija arī par koalīcijas deputātu pienākumu neatbalstīt ministru demisijas pieprasījumus un opozīcijas likumprojektus bez saskaņošanas.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošais sadarbības līguma projekts, partija "KPV LV" mudina svītrot vairākus punktus tieši par koalīcijas frakciju deputātu pienākumiem. Piemēram, viens no šādiem punktiem paredz neatbalstīt opozīcijas likumprojektus bez iepriekšējās saskaņošanas, kā arī neatbalstīt sadarbības partneru un atsevišķu deputātu priekšlikumus, kuri ir pretrunā ar valdības deklarācijas prioritātēm.

"KPV LV" arī nepiekrīt punktam, kas paredz neierosināt un neatbalstīt deputātu pieprasījumus, priekšlikumus par neuzticības izteikšanu valdībai vai ministriem, kā arī opozīcijas ierosinātu Saeimas ārkārtas sēžu sasaukšanu, ja vien par to nav pieņemts atsevišķs koalīcijas lēmumu. Tā vietā "KPV LV" rosina vismaz nedēļu pirms šāda lēmuma galīgas pieņemšanas rakstiski informēt pārējos sadarbības partnerus un premjeru par ieceri atbalstīt pamatotus deputātu pieprasījumus vai priekšlikumus par neuzticības izteikšanu.

Atsevišķi politiķi norādīja, ka tieši par šiem punktiem vakar bija asākas diskusijas, bet šodien šos jautājumus mēģināšot atrisināt.

Kā ziņots, topošās koalīcijas partijas virzās uz sadarbības modeli, kur jautājumi tiks risināti pēc vienprātības principa. Premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš (JV) otrdien pēc partiju sanāksmes sacīja, ka partneri teju divas stundas spraigi diskutēja par sadarbības līgumu un vienojušies par 90% no tā.

Ņemot vērā "KPV LV" iebildumus pret sadarbības padomi, topošās valdības partijas viedokļus ik nedēļu varētu saskaņot koordinācijas sanāksmes, kurās nepiedalītos "neskaidras", ar valsts oficiālo pārvaldi nesaistītas personas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!