Foto: PantherMedia/Scanpix

Pašreizējais Eiropas un Vidusjūras augu aizsardzības organizācijas (EPPO) ģenerāldirektors Ringolds Arnītis ir ticamākā kandidatūra topošās premjerministres Laimdotas Straujumas (V) biroja vadītāja amatam, apliecināja Straujumas padomnieks Andis Blinds.

"Arnītis ir uzrunāts šim amatam un ir viens no reālākajiem kandidātiem biroja vadītāja amatam," sacīja Blinds.

Kā liecina LETA arhīvs, Arnītis EPPO ģenerāldirektora amatā starptautiska konkursa kārtībā tika iecelts uz pieciem gadiem 2011.gada 1.janvārī. Komentējot Latvijas pārstāvja nokļūšanu augstajā amatā, toreizējais zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) atzina, ka tas ir "ļoti nozīmīgs un unikāls sasniegums Latvijai un tās lauksaimniecībai. Tas pierāda, ka Latvijas izpratne un paveiktais ir novērtēts un atzīts".

EPPO ir starptautiska organizācija, kas apvieno 50 valstis, ietekmējot augu un augu produktu tirdzniecību visā pasaulē, izstrādājot starptautiskos standartus un iesaistoties globālās aktivitātēs, lai novērstu augu slimību izplatīšanos.

Iepriekš Arnītis ilglaicīgi vadīja Valsts augu aizsardzības dienestu, izveidojot Latvijā jaunu augu aizsardzības sistēmu un nodrošinot tās atbilstību starptautiskajiem un Eiropas Savienības standartiem.

Patlaban demisionējušā premjera Valda Dombrovska (V) biroju vada Olita Augustovska (V), kura šajā amatā ir kopš 2009.gada 1.jūlija.

Kā ziņots, Valsts prezidents Andris Bērziņš pirmdien aicinājis pašreizējo zemkopības ministri Straujumu veidot jauno valdību.

Līdzšinējais premjers Dombrovskis pērn 27.novembrī paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš paskaidroja, ka tādā veidā uzņemas politisko atbildību par Zolitūdes traģēdiju, kas prasīja 54 cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!