Tautas partija (TP) ir lūgusi uz nedēļu atlikt jautājumu par Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra amata kandidāta Jura Pūces apstiprināšanu amatā, jo partija vēlas papildus informāciju par šo kandidātu, apstiprināja TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vents Armands Krauklis.

Krauklis informēja, ka koalīcijas partijas šovakar piekritušas minēto jautājumu neskatīt rīt valdības sēdē un uz nedēļu atlikt.

Krauklis norādīja, ka koalīcijas sēdē šovakar nav bijis klāt ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL) un līdz ar to partijai nav bijis iespējams iegūt sīkāku informāciju par kandidātu.

Neoficiāli TP iebildumi tiek saistīti ar Pūces un partijas "Jaunas laiks" (JL) biedra Edgara Jaunupa draudzību.

Pūce un Jaunups bija klasesbiedri Rīgas Āgenskalna ģimnāzijā, vēlāk mācījās vienā kursā Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē un darbojās augstskolas pašpārvaldē, taču 2002.gadā izdarīja atšķirīgu politikso izvēli - Jaunups piedalījās JL dibināšanā, bet Pūce kļuva par Sociāldemokrātu savienības (SDS) biedru.

Abi no savu partiju sarakstiem kandidēja 8.Saeimas vēlēšanās, bet veiksmīgāks bija Jaunups, kurš ieguva deputāta mandātu.

2002.gada nogalē gan Pūce, gan Jaunups ieguva Latvijas Studentu apvienības (LSA) gada balvu - Jaunups tika atzīts par "Gada politizētāko studentu", jo pārsteidzis un iepriecinājis studentus ar nokļūšanu deputāta krēslā, bet Pūce ieguva titulu "Students senators" par sekmīgu darbību un studentu interešu aizstāvēšanu augstskolas Senātā.

Kā ziņots, konkursā uz EM valsts sekretāra amatu uzvarējis Pūce. Kopš pagājušā gada septembra Pūce ir Ekonomikas ministra ārštata padomnieks izglītības jautājumos, kopš 2007.gada decembra - nodibinājuma "LU fonds" valdes loceklis, bet kopš 2007.gada - Latvijas Universitātes (LU) studiju kursa stratēģiskajā vadībā pasniedzējs. Kopš 2006.gada jūlija Pūce ir arī LU Stratēģijas nodaļas vadītājs, bet kopš 2006.gada maija - SIA "Rīgas juridiskā augstskola" valdes loceklis.

No 2006.gada februāra līdz 2007.gada janvārim Pūce bija Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra padomnieks stratēģijas jautājumos.

Kopš 2002.gada Pūce ir eksperts dažādos projektos un aktivitātēs, kas saistīti ar augstākās izglītības un zinātnes sektoru tiesisko regulējumu, pārvaldību un kvalitātes nodrošināšanu, teikts viņa dzīvesgājumā, kas iesniegts izskatīšanai valdībā.

2003.gadā Pūce ar izcilību pabeidzis LU Juridiskās fakultātes Tiesību zinātnes maģistra programmu, kļūstot par sociālo zinātņu maģistru vadībzinātnē, savukārt 2002.gadā Pūce pabeidzis LU Juridiskās fakultātes Profesionālo programmu tiesību zinātnē, kļūstot par sociālo zinātņu maģistru tiesību zinātnē.

No 2000.gada marta līdz 2002.gada februārim Pūce bijis LU Studentu padomes valdes loceklis, vienlaikus esot arī LU senators - studentu pārstāvis. Kopš 2004.gada jūnija Pūce ir LU senators - vispārējā personāla pārstāvis.

Kā savus vaļaspriekus Pūce norādījis daiļliteratūru, ēst gatavošanu un basketbolu.

Kā ziņots, konkursā uz Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatu pieteicās desmit pretendenti, biznesa portālu "Nozare.lv" iepriekš informēja EM Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.

Konkursa noteikumi paredzēja, ka kandidātiem jābūt ar augstāko izglītību, ne mazāk par trīs gadu pieredzi vadošā amatā valsts institūcijā vai vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā. Kandidātam jābūt zināšanām valsts pārvaldes, tostarp interešu konflikta novēršanas, rīcības ar valsts finanšu līdzekļiem un mantu, civildienesta un citos jautājumos.

Iepriekšējo EM valsts sekretāru Anriju Matīsu valdība decembra sākumā pēc satiksmes ministra Kaspara Gerharda priekšlikuma iecēla Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amatā, kurš bija vakants, kopš iepriekšējais SM valsts sekretārs Nils Freivalds no tā aizgāja. Patlaban Freivalds vada Latvijas Jūras administrāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!