Tautas partijas (TP) Jaunatnes organizācija lūgs vairākas ES institūcijas un Eiropas Komisijas Antikorupcijas biroju (OLAF) izvērtēt, vai partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) Rīgas domes frakcijas vadītāja Ģirta Valda Kristovska rīcībā nav saskatāms EP noteiktās kārtības par sociālā pabalsta izmaksu klajš pārkāpums, informē TP Jaunatnes organizācijas priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Kolāte.

EP nolikums nosaka, ka EP deputātiem pēc pilnvaru termiņa beigām ir tiesības uz sociālo pabalstu. Tas paredz, ka - ja deputāts uzņemas deputāta pilnvaras kādā citā parlamentā vai stājās kādā citā oficiālā amatā, pabalstu maksā līdz brīdim, kamēr viņš uzsāk deputāta pilnvaru vai amata pienākuma pildīšanu. (..) Uzsākot īstenot citas deputāta pilnvaras vai kādu oficiālu amatu, vairs nav pamata šī pabalsta maksāšanai."

Kristovskis portālam "Delfi" norādīja, ka par ievēlēšanu Rīgas domē viņš ir informējis ES institūcijas, aizpildot pabalsta saņemšanai nepieciešamās anketas, un pabalsts viņam ir piešķirts, līdz ar to nav pamata to apšaubīt.

TP Jaunatnes organizācija uzskata, ka bijušais EP deputāts un tagadējais Rīgas domnieks maldina gan EP, gan Latvijas iedzīvotājus, tādejādi, iespējams, ar viltu izkrāpjot Kristovskim vairs nepienākošās kompensācijas un diskreditējot EP institūciju.

Organizācija uzskata, ka Kristovska rīcība ir ne vien EP deputāta darbību regulējošo normu pārkāpums, bet arī "amorāla rīcība, kas ir klajā pretrunā ar "Pilsoniskās savienības" sludinātajiem principiem par ētiku, morāli un korupciju".

Jau vēstīts, ka Kristovskis šonedēļ publiski paziņoja, ka morālu apsvērumu dēļ esot atteicies no algas Rīgas domē un pārtiekot no ES maksātā pabalsta. Aprēķini gan liecina, ka šis pabalsts varētu būt ievērojami lielāks nekā domes deputāta alga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!