Pašvaldību vadītāji, kas ievēlēti no Tautas partijas (TP), atturīgi vērtēja pašlaik partijā un valdībā notiekošos procesus, liecina aģentūras LETA veiktās aptaujas rezultāti.
No TP ievēlētais Aizkraukles novada domes priekšsēdētājs Vilnis Plūme atzina, ka neesot sekojis līdzi šodien notiekošajam, bet par pašvaldību lietu ministra atstādināšanu un ārlietu ministra aiziešanu dzirdējis no kolēģiem.

Viņš piebilda, ka viņam kā pašvaldības vadītājam sadarbība ar TP pārstāvjiem bijusi normāla, lietišķa un būtu ļoti bēdīgi, ja TP sašķeltos. Partijai ir labs potenciāls, - gudri un lietišķi cilvēki, sacīja Plūme.

Rēzeknes mērs Juris Guntis Vjakse atteicās komentēt TP pašlaik notiekošos procesus, jo pašvaldībai pašlaik būtiska un svarīga ir saimniecisko jautājumu risināšana.

Kā uzsvēra Gulbenes mērs un Vidzemes plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs Nikolajs Stepanovs (TP), reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga izslēgšana no TP rindām un gaidāmais viņa demisijas pieprasījums nedrīkstētu būtu iemesls sāktās administratīvi teritoriālās reformas gaitas kavēšanai.

"Tā būs kārtējā kļūda, ja reforma tagad apstāsies," atzina Stepanovs.

Komentējot pēdējā laika notikumus valdībā, viņš norādīja, ka tai būs jāatrod kopsaucēji un jāspēj strādāt tieši gaidāmās nākamā gada valsts budžeta apstiprināšanas dēļ.

"Valdība stāv nepopulāru lēmumu priekšā," teica Stepanovs, piebilstot, ka nevienam, ieskaitot viņu pašu, nav tīkami domāt par ekonomēšanu, algu pieauguma samazinājumu, valsts budžeta apstiprināšanu ar pārpalikumu, bet jāsaprot, - lai nākotnē varētu dzīvot labāk, šodien nākas paciesties.

Kuldīgas domes priekšsēdētājs Edgars Zalāns sacīja, ka viņš stāvot ļoti tālu no lielās politikas un notikumiem valstī un Tautas partijā sekojot ar interneta palīdzību. Zalāns uzsvēra, ka viņš negribot komentēt situāciju ne kā TP biedrs, ne kā partijas Kuldīgas nodaļas valdes loceklis.

Zalāns kā pilsonis uzskatot, - tas, kas notiek TP, atspoguļo notiekošo valstī kopumā. "Mēs šajā valstī neesam viena komanda - tauta, mediji, valdība," uzsver Zalāns.

"Kad ekonomikā ir nopietnas problēmas, tad jāsakoncentrējas, nevis jādod cits citam pa purnu. Nav jau noslēpums, ka tauta par valdību domā to, ko par valdību domā mediji. Kādā brīdī jābeidz viens otram spļaut virsū. Ja mēs esam trīs brāļi - tauta, mediji un valdība - un vidējais visu laiku sarīda vecāko ar jaunāko, tad kādas var būt attiecības?" vaicā Zalāns.

"Ja ir mērķis, tad jāspēj vienoties. Bet, ja neizdodas, ar ko tas beidzas? Ar krīzi! Manuprāt nopietnu šķelšanos sabiedrībā panāk raidījums "Kas notiek Latvijā?". Tas ir destruktīvs, un es šo raidījumu jau sen vairs neskatos," piebilst Kuldīgas domes priekšsēdētājs.

Talsu domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus atturējās no komentāriem par situāciju valdībā un TP. "Esmu aizņemts ar pašvaldības darbu un šodienas informāciju par notikumiem Rīgā, valdībā un TP uzzinu no pastarpinātiem avotiem, līdz ar to nevaru komentēt situāciju," piebilda Talsu mērs.

Valmieras domes priekšsēdētājs Inesis Boķis (TP) atteicās komentēt valdībā un TP notiekošo.

Tautas partijas valde piektdien izslēdza Štokenbergu no partijas un Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) pieprasīs viņa demisiju.

Administratīvi teritoriālā reforma Latvijā ilgst jau no 90. gadu sākuma. Štokenberga vadībā tika izstrādāts galīgais "novadu kartes" modelis, kuru septembra sākumā apstiprināja Ministru kabinetā. Paredzēts, ka jaunie novadi darbu sāks pēc 2009. gadā plānotajām pašvaldību vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!