Tautas partijas (TP) premjera amata kandidāts ir reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, par to žurnālistus pēc TP valdes sēdes informēja partijas priekšsēdētājs Mareks Segliņš.

Segliņš teica, ka Zalānam ir darba pieredze gan kā Kuldīgas pašvaldības vadītājam, gan arī, strādājot valdībā un ieņemot ministra amatu. Zalāns pārvalda problemātiku ne tikai Rīgā, bet arī visā valstī, kā arī viņš pārzina pašvaldību problēmas, TP izvēli pamatoja Segliņš.

TP priekšsēdētājs raksturoja Zalānu kā rīcības cilvēku, kurš ir enerģisks un var nest grūtus un nepopulārus lēmumus, panākot atbalstu parlamentā.

TP ir gatava debatēt arī par citiem premjera amata kandidātiem, bet tādi nav nosaukti, turklāt, lai tādus atbalstītu, tiem ir jābūt labākiem par Zalānu, teica Segliņš.

Zalāns bija premjera amata kandidāts arī 2007.gada decembrī pēc Aigara Kalvīša vadītās valdības atkāpšanās, taču toreiz Valsts prezidents Valdis Zatlers izšķīrās valdības veidošanu uzticēt Ivaram Godmanim (LPP/LC).

"Pa šiem 14 mēnešiem, kopš iepriekš TP nominēja Zalānu premjera amatam, viņš ir tikai izaudzis - Zalānam ir plāns, kā reformēt valsts pārvaldi. Šo plānu pagaidām nav noraidījis neviens koalīcijas partneris," teica Segliņš, atzīmējot, ka Zalānam ir reāls redzējums, kā Latvijai attīstīties tālāk.

TP valde Zalāna kandidatūru atbalstījusi bez balsojuma, vienojoties.

Iepriekš kā iespējamais TP premjera amata kandidāts tika minēts arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš.

Kā žurnālistiem teica Segliņš, piektdien Valsts prezidenta un TP tikšanās laikā Zatlers ne pret vienu no abiem kandidātiem - Zalānu un Riekstiņu - nav bijis noraidošs.

Zalāns pēc TP valdes sēdes ar žurnālistiem nerunāja.

Kā novēroja LETA, šovakar valdes sēdē piedalījās arī bijušie TP priekšsēdētāji, kas nav ievēlēti valdē, bet var valdes sēdēs piedalīties ar padomdevēja tiesībām: Andris Šķēle, Aigars Kalvītis un Atis Slakteris.

Segliņš arī informēja, ka rīt TP tiksies ar LPP/LC, lai spriestu par iespējamo nākamās valdības sastāvu.

Kā ziņots, 20.februārī Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) atkāpās no amata. Godmanis par demisiju paziņoja, jo TP un Zaļo un zemnieku savienība aicināja premjeru atkāpties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!