Atbalstot ministru prezidenta Aigara Kalvīša un valdības centienus stabilizēt ekonomisko situāciju valstī, Tautas partijas frakcija rosinās iesaldēt deputātu algu pieaugumu nākamajā gadā, informēja TP konsultante sabiedrisko attiecību jautājumos Una Pušpūra.
Deputāti uzskata, ka brīdī, kad inflācija ir sasniegusi augstu robežu un nepieciešami īpaši pasākumi tās apkarošanai, nav īstais brīdis atalgojuma paaugstināšanai.

Tautas partijas frakcija uzskata, ka gan Saeimai, gan valdībai par mērķi jāstāda budžeta pieņemšana ar ievērojamu fiskālo pārpalikumu.

Tautas partijas frakcija aicina Saeimas deputātus atbalstīt šo un citas iniciatīvas, kas vērstas uz līdzekļu taupīšanu un izdevumu ierobežošanu.

Jau ziņots, ka premjers pieļāvis iespēju iesaldēt algas sabiedriskā sektora strādājošiem, jo inflācija valstī sasniegusi jau 10%, un būtu jāsamazina iekšzemes patēriņš.

Tai pat laikā nākamgad plānots palielināt prēmijas Saeimas darbiniekiem un celt algas Valsts prezidenta kancelejas darbiniekiem. Tikmēr mediķiem un skolotājiem valdība atsaka straujāku algu pieaugumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!