Lai arī agrāk par daudzsološu jauno politiķi dēvētais Tautas partijas (TP) Saeimas deputāts un bijušais TP izglītības ministrs Māris Vītols nav iekļauts TP 8.Saeimas deputātu kandidātu sarakstā, pilnībā aiziet no politikas viņš negrasās.
Vītols BNS atzina, ka neizslēdz iespēju turpināt darbu politikā, norādot - "politika ir plaša darbības joma, un dalība Saeimā ir tikai viens no darbības veidiem tajā".

Jautāts par iemesliem, kāpēc viņa vārds nav iekļauts TP deputātu kandidātu sarakstā, Vītols bija nerunīgs. Viņš uzsvēra, ka tas bijis personisks lēmums, kas "nav pieņemts politisku lēmumu rezultātā".

Vītols arī nevēlējās sīkāk komentēt savas nākotnes ieceres.

Jau vairākkārt vēstīts, ka neilgi pirms TP deputātu kandidātu sarakstu apstiprināšanas Vītols izpelnījās asu kolēģu un sabiedrības kritiku par Saeimas pieņemtajiem grozījumiem likumā par akcīzes nodokli tabakas izstrādājumiem, kas cita starpā arī paredzēja 3% līdzekļu novirzi Sporta spēļu atbalsta fondam, kurā tobrīd Vītols bija valdes priekšsēdētājs. Saeimas deputāte Ingrīda Ūdre ar lūgumu izvērtēt Vītola darbības likumību vērsusies Ģenerālprokuratūrā.

TP valdes jūlija sākumā apstiprinātajā deputātu kandidātu sarakstā iekļauti visi pašreizējie TP ministri, taču ne visi TP Saeimas deputāti - ārpus 8.Saeimas deputātu kandidātu saraksta palikuši divi TP pašreizējie Saeimas deputāti - Vītols un Helmuts Čibulis.

TP līderis Andris Šķēle deputātu neiekļaušanu deputātu kandidātu sarakstā BNS jau iepriekš komentēja īsi: "Personīgi iemesli." Čibulis BNS apliecināja, ka personīgi izteicis vēlēšanos atkārtoti nekandidēt, jo ir pensijas vecumā un turpmāk aktīvajā politikā darboties nevēlas, savukārt ar Vītolu līdz šim nebija izdevies sazināties.

Vītols kā jaunais politiķis daudzsološi sevi uz Latvijas politiskās skatuves pieteica no Kristīgo demokrātu savienības rindām, bet vēlāk kļuva par perspektīvu TP politiķi, kuram savulaik partija uzticēja uzņemties izglītības ministra pienākumus.

Šobrīd Vītols pilda Saeimas Budžeta un finansu komisijas priekšsēdētāja vietnieka pienākumus.

8.Saeimas vēlēšanas paredzētas šā gada 5.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!