Tautas partija (TP) ir šokēta par koalīcijas partneru attieksmi jautājumā par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazināšanu tūrismam, pirmdien pēc koalīcijas sanāksmes žurnālistiem paziņoja TP Saeimas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece.

Kā norādīja Muižniece, tūrisma sezona Latvijā ir ļoti īsa un jautājums par PVN samazināšanu tūrismam ir jāskata nekavējoši, savukārt koalīcijas partijas, izņemot "Pilsonisko savienību" vēloties novilcināt šo jautājumu. Tas rada bažas, ka netiks veikti ekonomikas atveseļošanās pasākumi, bet iestāsies "mūžīgais sasalums", pauda Muižniece.

Viņa norādīja, ka TP izmantos visus līdzekļus parlamentā, lai tomēr uzrunātu "saprātīgi domājošos" deputātus un virzītu skatīšanai Saeimā jautājumu par PVN samazināšanu tūrismam, kas esot jau vairākas nedēļas "iestrēdzis" atbildīgajā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā.

Jau vēstīts, ka LPP/LC iesniegusi skatīšanai Saeimā likumprojektu par PVN samazināšanu tūrismam, kas ar TP atbalstu pretēji koalīcijas viedoklim tika nodots skatīšanai atbildīgajā komisijā.

Tāpat viena no koalīcijas partijām uzsver, ka ekonomiskās krīzes laikā ļoti svarīga ir cilvēku savstarpējā solidaritāte. Taču IIN norma paredz, ka tie, kas saņem ziedojumus un dāvinājumus, ir jāmaksā IIN likme 26%.
TP portālam "Delfi" norāda, ka "šāda prasība nav taisnīga", tāpēc tā ir jāatceļ.

TP ir viena no valdību veidojošajām partijām, no kuras valdībā strādā pieci no 15 ministriem. Pēdējā gada laikā premjera Valda Dombrovska (JL) vadītā valdība ir veikusi virkni nodokļu politikas izmaiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!