Tautas partija (TP) papildus jau piedāvātajiem ministru amatiem vēlas pārraudzīt arī Tieslietu ministriju, šīs nozares vadītāja amatam izvirzot līdzšinējo Saeimas Juridiskās komisijas vadītāju Mareku Segliņu.
TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis žurnālistiem teica, ka no tā dēvētajiem "tukšajiem" ministru amatiem, kas sākotnēji bija paredzēti partijai "Jaunais laiks" (JL), TP vēlētos papildus uzņemties Tieslietu ministrijas pārraudzību.

Savukārt jautājumā par veselības nozari varētu notikt īpaša saruna, kurā noskaidrosies vai amatu ieņems kāds bezpartejisks vai partijām piederošs kandidāts. TP šim amatam virza Kuldīgas slimnīcas direktoru Ivaru Eglīti.

Pēc TP domām, svarīgākais ir, lai veselības aprūpes nozarē uzsāktās reformas tiktu turpinātas.

"Mēs piedāvājam savu kandidātu," sacīja Kučinskis. Viņš arī pauda viedokli, ka trešdien paredzētajās diskusijās grūtības ar "tukšo" ministru krēslu aizpildīšanu neradīsies.

Jau ziņots, ka TP valde otrdien vakarā nolēma veselības minstra amatam virzīt Kuldīgas slimnīcas direktoru Ivaru Eglīti, bet līdzšinējo veselības ministru Vinetu Veldri virzīt aizsardzības ministra amatam. Savukārt līdzšinējo aizsardzības ministru Ati Slakteri plānots virzīt finanšu ministra amatam. Pārējiem TP piedāvātajiem ministru amatiem partija virzīs jau esošos Aigara Kalvīša valdības ministrus - ārlietu ministra amatam Māri Riekstiņu, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu amatam Edgaru Zalānu, savukārt kultūras ministra amatam - Helēnu Demakovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!