Foto: DELFI
Gada pēdējā darba dienā ar sasvstarpējumiem pārmetumiem un asumiem atkal apmainījušās abas lielākās valdību veidojošās partijas – "Jaunais laiks" un Tautas partija.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) iknedēļas trešdienās notiekošajā intervijā Latvijas Radio pauda, ka tieši pēc Tautas partijas vadības maiņas sadarbība ar valdībā visvairāk pārstāvēto TP ir kļuvusi sarežģītāka.

21. novembrī TP vadībā atgriezās tās dibinātājs Andris Šķēle, kurš neslēpj, ka vēlas atgriezties arī premjera krēslā, tiesa, pēc 10.Saeimas vēlēšanām. Nesaskaņas starp JL un TP gan bija vērojamas vēl pirms Šķēles atgriešanās. Tomēr pirmdien notikušajā valdībās sēdē uzreiz divi TP ministri - tieslietu ministrs Mareks Segliņš un reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, sadusmoti par Dombrovska un cita JL līdera - finanšu ministra Einara Repšes - kritisko attieksmi pret TP līderu vadīto ministriju darbu, pameta valdības sēdi. Zalāns gan tajā atgriezās.

"Būtu labāk, ja būtu mazāk riešanas, bet vairāk konstruktīva darba," trešdien sacīja Dombrovskis. Viņš atkārtoja jau pirmdien teikto, ka TP ministru darbs ir kļuvis, pēc viņa vārdiem, populistiskāks. Tiesa, svarīgākajos balsojumus, atgādināja premjers, valdība vienmēr ir bijusi vienota.

Savukārt Segliņš trešdien pauda pārsteigumu par JL valdes priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas izteikumiem, taču norādīja, ka līdz viņas līmenim nenolaidīšoties un tos nekomentēšot.

Raidījumā "900 sekundes" Segliņš sacīja, ka pazīst "Āboltiņas kundzi jau desmit gadus. Viņa šķita inteliģenta un izglītota sieviete, bet šādi izteikumi līdzinās tirgus līmenim, un es līdz tiem nenolaidīšos."

Segliņš uzsvēra, ka būtu varējis izteikties un rīkoties līdzīgi, taču viņš to nedarīšot. Viņam esot radies iespaids, ka Āboltiņa nav lasījusi Satversmes tiesas (ST) lēmumu par pensiju ieturētās daļas atmaksu pensionāriem un komentē to, ko nezina.

Tieslietu ministrs uzsvēra, ka šāds ST lēmums ir "pliķis valdībai", nauda - 100 miljoni latu - ir jāatrod. Viņaprāt, bez valsts budžeta grozījumiem šādu naudu atrast nav iespējams. Segliņš pieļauj iespēju, ka TP varētu sadarboties ar opozīciju, ja šie 100 miljoni latu netiks iekļauti valsts budžeta grozījumos.

Segliņš nenoliedz, ka pašreizējā valdība var turpināt darbu un TP tajā turpinās strādāt, lai gan atzīst, ka par valdības šūpošanos runā tikai JL, kas pēdējā laikā "apzināti kacinot" TP. "Paši varu nomest nevar, vajag kādu vainīgo," sacīja Segliņš.

Jau ziņots, - komentējot nesaskaņas valdībā, JL valdes priekšsēdētāja Āboltiņa, izmantoja salīdzinājumu: "Tautas partija (TP) ir kā sunītis pie sētas, kas skaļi rej un visus kaitina, bet nekož.".

Intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Dombrovskis noliedza Segliņa teikto, ka JL vēlas valdības krišanu un atgādināja, ka tās mērķis ir strādāt līdz nākamajām vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!