Politiskās apvienības Tautas partija (TP) un "Latvijas Pirmā partija/Latvijas ceļš" (LPP/LC) Administratīvajā rajona tiesā apstrīdējušas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzlikto sodu par "pārtēriņiem" priekšvēlēšanu kampaņās.
Tiesā portālu "Delfi" informēja, ka pieteikums ir pieņemts un nodots tiesnesei Santai Ozolai.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments atzinis, ka Tautas partija un Latvijas Pirmās partijas/"Latvijas Ceļa" (LPP/LC) pārkāpušas priekšvēlēšanu tēriņu ierobežojumus, taču tas nav ietekmējis 9.Saeimas vēlēšanu norisi, kurā netika pārkāpti brīvu un vienlīdzīgu vēlēšanu principi.

Tiesa secināja, ka vēlētājiem priekšvēlēšanu laikā bija iespēja veidot savu politisko gribu, jo viņiem bija pieejama informācija par politisko organizāciju iespējamajiem finanšu pārkāpumiem priekšvēlēšanu aģitāciju laikā.

Pērn kopumā pieņemti 46 lēmumi administratīvi sodīt politiskās partijas, iepriekš ziņoja aģentūra LETA. Kopumā partijām uzlikts naudas sods 36 570 latu apmērā. 8.Saeimas vēlēšanas pirmo reizi notika, ievērojot priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņu griestus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!