Lai atbalstītu vietējos uzņēmējus, Tautas partija (TP) un opozīcijā esošā LPP/LC varētu ciešāk sadarboties dažādu lēmumu pieņemšanā, taču premjera Valda Dombrovska (JL) valdība "var justies stabila", portālam "Delfi" pauda TP valdes loceklis Māris Kučinskis.

Kā atzina Kučinskis, patlaban TP un LPP/LC sakrīt viedokļi par uzņēmējdarbības atbalsta pasākumiem, ko skaidri apliecina arī balsojums Saeimā par LPP/LC rosināto pievienotās vērtības nodokļa (PVN) tūrismam samazināšanu. Lai arī koalīcija balsoja pret šī likumprojekta nodošanu skatīšanai komisijās, LPP/LC, TP un "Saskaņas centrs" panāca likumprojekta virzību.

Kučinskis gan atzina, ka nekāda ciešāka sadarbība ar SC neesot plānota, savukārt TP attiecībās ar LPP/LC perspektīvā varētu apsvērt arī ciešāku sadarbību, lai gan apvienošanās tiek izslēgta. "Es nevaru teikt, ka par to [sadarbības stiprināšanu] nekad netiks domāts," sacīja Kučinskis, gan atzīstot, ka esot pārragri runāt par kādām konkrētām sadarbības formām. "Ja kāds domā, ka TP un LPP/LC apvienosies, tad tas nenotiks," sacīja Kučinskis.

Savukārt LPP/LC deputāts Dzintars Jaundžeikars pirmdien uzsvēra, ka sadarbība ar TP neesot pretrunā iepriekš LPP/LC solītajam atbalstam Dombrovska valdībai. "Mēs solījām atbalstīt labas idejas," pauda Jaundžeikars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!