Foto: LETA
Tautas partijas vecbiedri prognozē, ka ārkārtas kongresā 9.jūlijā būs asas debates par partijas turpmāko darbību.

Bijušais finanšu ministrs un Saeimas deputāts Oskars Spurdziņš uzskata, ka ārpus Rīgas TP ir labas potences, tās pārstāvji sekmīgi strādā daudzās pašvaldībās. Kongresā, pēc Spurdziņa domām, gaidāmas asas debates par to, vai TP ir jāstartē 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās, jo cerību pārvarēt 5% barjeru ir maz.

TP priekšsēdētājs Andris Šķēle noliedz, ka šaurā lokā tiekot apsvērta TP likvidēšana. Ārkārtas kongresā esot gaidāmas debates un balsojums tikai par to, vai TP ar atsevišķu sarakstu kandidēs 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanās, Šķēles viedokli darīja zināmu TP preses sekretārs Arno Pjatkins.

"Ja tautai nav vajadzīga nacionāli konservatīva partija, ja vēlētājiem tuvāks ir sorosiešu populisms, jaunieši pareizi domā, ka TP jālikvidē," aģentūrai LETA teica bijušais Saeimas deputāts un Rīgas vicemērs Andris Ārgalis. Pēc Ārgaļa domām, TP no iekšienes nopietni grāva Džordža Sorosa stipendiāti Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks, bet no ārpuses - negatīvā preses attieksme.

"Ja TP pašreizējai vadībai ir piedāvājums, kas spēj aizraut vēlētājus, ir vērts iet uz ārkārtas Saeimas vēlēšanām, ja tāda piedāvājuma nav, labāk ir aiziet no politiskās skatuves," ir pārliecināts bijušais TP priekšsēdētājs, zemkopības, aizsardzības un finanšu ministrs Atis Slakteris. Bijušais TP līderis atzina, ka "stāvoklis ir pietiekami kutelīgs".

Arī Slakteris atzina, ka TP ir vairāk nekā 1200 cilvēku, viņu vidū ir daudz talantīgu un enerģisku cilvēku, kas vēlas darboties politikā.

Jau ziņots, Tautas partijas Jaunatnes organizācija (TPJO) 9.jūlijā gaidāmajā TP ārkārtas kongresā rosinās partiju likvidēt, aģentūru LETA informēja TPJO priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Kolāte.

TPJO arī aicina tos Saeimas deputātus, kurus gaidāmajā referendumā Latvijas pilsoņi, visticamāk, atlaidīs, ārkārtas Saeimas vēlēšanās nekandidēt.

Kolāte atzina, ka šis noteikti ir smagākais lēmums, kādu TPJO ir nācies pieņemt, taču šodien - "laikā, kad sabiedrībā nav pieprasījuma pēc labējas un konservatīvas politikas, laikā, kad ir uzsākts krusta karš pret veiksmīgākajiem un spējīgākajiem, laikā, kad sabiedrība tiek pulcināta zem saukļiem: "Nabadzība ir labi!", mēs neredzam iespēju, kā Tautas partija varētu realizēt savu programmu un pastāvēt par tās dibināšanas manifestā ietvertajām vērtībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!