Tautas partijas (TP) Rīgas domes frakcija Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja amatam izvirzījusi Sarmīti Pīku (TP), pastāstīja Rīgas vicemērs Andris Ārgalis (TP).

Otrdien telefoniski aptaujāti TP frakcijas biedri un panākta vienošanās par Pīkas kandidatūru. Tādēļ nenotiks rīt, 2.jūlijā, paredzētā frakcijas sēde.

Pašlaik Pilsētas attīstības komitejā darbojas trīs TP deputāti - bijušais komitejas vadītājs Edmunds Krastiņš, kurš paziņoja, ka atkāpjas no komitejas vadītāja amata, Ārgalis, kurš ir vicemērs un nedrīkst pildīt arī komitejas vadītāja pienākumus, kā arī Pīka.

Pīkas kandidatūru otrdien atbalstījusi arī domes valdošā koalīcija. Par to pēc koalīcijas padomes sēdes informēja Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK).

Jau ziņots, ka pirmdien, 30.jūnijā, par savu atkāpšanos no amata paziņoja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Krastiņš.

17.jūnijā KNAB darbinieki aptuveni divas stundas veica kratīšanu Krastiņa kabinetā.

Atgādinam, ka vairākas esošās un bijušās Rīgas domes amatpersonas ir iesaistītas kukuļdošanas skandālā. Šā gada aprīlī Krastiņš raidījumā "Kas notiek Latvijā" sacīja: ja korupcijas lieta Rīgas domē vērsīsies plašumā, viņš uzņemsies politisko atbildību un atkāpsies no amata.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Pīka dzimusi 1959.gada 23.augustā. Viņas vīrs ir Eiropas Parlamenta deputāts Rihards Pīks (TP).

Domniecei ir nepabeigta augstākā izglītība. Pīka absolvējusi Rīgas Industriālo politehnikumu, mācījusies Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē, kuru nav pabeigusi.

Pīka darbojusies kā filmu administratore Rīgas kinostudijā, reklāmas redaktore filmu studijā "Eesti", reklāmas nodaļas vadītāja SIA "Baltic Cinema". Domniece 1996.gadā kļuvusi par SIA "Audiovizuālie multimediji Baltijā" ("ABM") direktori un prezidenti, bet 2001.gadā par uzraudzības padomes priekšsēdētāju.

2001. un 2005.gadā Pīka tika ievēlēta par Rīgas domes deputāti, 2005.gadā ievēlēta par Rīgas pašvaldības īpašuma objektu privatizācijas komisijas priekšsēdētāja vietnieci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!