Foto: Shutterstock
Par traģēdiju, kas šopavasar Gulbenes novada Lizuma pagastā aiznesa divu jauniešu dzīvību, atklājušies jauni fakti. Kā sestdien vēsta LTV, abi jaunieši neilgi pirms nāves apdrošināti.

Ziņots, ka policija sākusi kriminālprocesu par 6. maijā notikušo negadījumu, kad Lizuma pagastā, neapdomīgi rīkojoties ar elektroiekārtām ūdens tuvumā, letālas elektrotraumas guva 19 gadus vecs jaunietis un 21 gadu vecu jauniete.

Kā sestdien vēsta LTV, šķetinot šo lietu, atklājas arvien jauni fakti, kas rada jautājumu – vai šoreiz zem ziņu virsrakstiem tomēr neslēpjas kas vairāk, nekā tikai negadījums ar elektrību.

LTV atgādina, ka traģēdija, kas šopavasar aiznesa divu jauniešu dzīvības norisinājās lauku sētā. Tas notika pie pirtiņas, aiz kuras ierīkots baseins.

"Man vienīgais dēls aizgāja bojā, vistuvākā draudzene," LTV žurnālistei stāsta bojā gājušā puiša tēvs, mājas saimnieks, kurš atzīst, ka vēl nav atguvies pēc pārdzīvotā. Dēls pie viņa pārnācis dzīvot nesen. Mātes ģimenē puisis esot dzīvojis badā un tēvs centies palīdzēt tikt pie veselības.

Sabiedriskā televīzija vēsta, ka puiša tēvs, mājas saimnieks iepriekš vairākus gadus pavadījis cietumā par draudzenes slepkavību. Viņa savulaik noslepkavota, lai saņemtu 1900 latu lielu apdrošināšanas atlīdzību.

Kā vēsta LTV, arī abi bojāgājušie jaunieši bijuši apdrošināti. Turklāt vismaz piecās lielākajās kompānijās.

"Latvijā unikāls gadījums. Jo – faktiski šadi gadījumi bija dzirdēti par ārzemēm, bet Latvijā mēs ar kaut ko tādu sastopamies pirmoreiz," intervijā LTV atzina Latvijas Apdrošinātāju asociācijas (LAA) prezidents Jānis Abāšins.

Jautāts, vai apdrošinātājs ir bijis konkrētais vīrietis – mirušā jaunieša tēvs, Abāšins noteica: "Nu, kā kurā polisē. Tur ir dažādi tie varianti, bet faktiski visas šīs polises, visi šie līgumi ir slēgti par labu viņam. Tas ir tas, ko mēs zinām šinī mirklī. Ka, respektīvi – ja notiek kaut kāda atlīdzība vai kāds negadījums, tad viņš būtu tas cilvēks, kam būtu jāsaņem atlīdzība."

Savukārt, vaicāts, cik aptuveni varētu būt prognozējama kopumā izmaksājamā summa, LAA vadītājs atbild: "Nu, vēl jau kriminālprocess tikai iet un apdrošinātāji naudu nav kustinājuši.

"Es prognozēju, ka tā summa varētu būt rakstāma ar piecām nullēm, respektīvi, tas ir 100 000 eiro un vairāk."

Kā vēsta laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze", jauniešu piederīgie uzskata, ka jauniešu nāve ir iestājusies no elektrotraumas, kuras iemesls bijis elementārās elektrodrošības ignorēšana. Pēc piederīgo versijas, puisis ārā peldējies kubulā, kas piepildīts ar ūdeni. Tuvumā atradusies spuldze kabeļa galā, kas, visticamāk, turēta āra apgaismojumam.

Piederīgie uzskata, ka kaķis ir lēcis no tādas kā koka laipiņas, sakustinājis lampu un tā iekritusi kubulā reizē ar pašu dzīvnieku. Noticis strāvas trieciens.

Meitene, redzot nelaimi, ir metusies glābt puisi, aizmirsdama par draudiem pašas dzīvībai. Rezultātā miruši ir visi trīs – puisis, meitene un kaķis, vēsta laikraksts, norādot, ka tāda ir piederīgo versija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!