Foto: LETA

Glābēji sestdien vakarā sākuši pamest traģēdijas vietu Zolitūdē pie sagruvušā veikala "Maxima", taču cilvēki notikuma vietā un sociālajos tīklos to uztver ar dalītām jūtām.

Daudzi cilvēki, kuri joprojām pulcējas pie veikala gruvešiem, noliek tur ziedus un aizdedz svecītes, pauž uzskatu, ka nedrīkstēja pārtraukt cilvēku meklēšanu, vēsta Latvijas televīzija. Iepriekš, kad atbildīgās amatpersonas paziņoja lēmumu pārtraukt glābšanas darbus, sakot, ka tie šobrīd apdraud pašu glābēju dzīvības, mediķi atzina – cerības atrast kādu izdzīvojušo ir pielīdzināmas nullei. Cilvēki gan joprojām turpina cerēt brīnumam.

"Muļķības! Jāturpina meklēt, līdz visi gruveši pārmeklēti," sociālajā tīklā "Facebook" raksta Ely. Lauka saka: "Cerība ir vienmēr. Vienmēr ir kāds, kurš cīnās par izdzīvošanu ilgāk par noteiktajām normām un limitiem...". Savukārt Lūcija saka: "Cerību nedrīkst atmest nekad! Īpaši, ja tas attiecas uz cilvēku dzīvību! Arī 1% ir procents!".

Taču ir arī cilvēki, kuri piekrīt pieņemtajam lēmumam, sakot, ka glābēju dzīvības arī ir jāsaudzē, jo viņi ir darījuši visu iespējamo. "Jūs visi domājat, ko runājat??? Esiet reāli: turpināt meklēt, lai atkal cieš kāds glābējs? Nav pietiekoši daudz līķu? Glābēji arī ir tikai cilvēki!" raksta Dana. Arī Ilze sociālajā vietnē "Twitter" raksta, ka ir pieņemts prātīgs lēmums.

Vēl ir cilvēki, kuri pārmet lēmumu atteikties no ārvalstu palīdzības, taču dienesti skaidro, ka notikuma vietā papildus tehnikai nebūtu vietas, un Latvijas dienestiem viss nepieciešamais ir.

Jau vēstīts, ka traģēdijā bojā gājuši 54 cilvēki, trīs no tiem ir glābēji. Ēka iegruva ceturtdien ap pulksten 18 vakarā. Kad notikuma vietā jau bija glābēji, tad sekoja otrs iegruvums, kurš aiznesa glābēju dzīvības. Šobrīd slimnīcās ir 23 cietušie, vairāki ir saņēmuši medicīnisko palīdzību uz vietas. Notikušo izmeklē kriminālprocesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!