Foto: F64

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) uzdevis būvvaldei piektdien uzsākt ārpuskārtas pārbaudi visos objektos, kurus pašreiz būvē Zolitūdes veikala "Maxima" rekonstruētājs - uzņēmums "Re&Re", uzzināja portāls "Delfi".

Saistībā ar ārkārtas situāciju Rīgā, Zolitūdē, kur veikala "Maxima" jumta iebrukumā gājuši bojā vairāki cilvēki, Ušakovs pārtraucis atvaļinājumu un piektdien sasaucis pašvaldības dienestu sanāksmi, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē. Pēc tam notiks domes vadības preses brīfings par notikušo nelaimes gadījumu.

Ušakovs izsaka dziļu līdzjūtību veikala "Maxima" avārijā bojāgājušo cilvēku tuviniekiem.

Rīgas pašvaldības atbildīgie dienesti ir iesaistījušies glābšanas darbos, pašvaldības policija palīdz norobežot nelaimes vietu un nodrošina, lai netiktu traucēts glābēju darbs, kā arī netiktu pieļauti nekādi marodierisma gadījumi.

Saistībā ar avāriju "Maxima" veikalā Zolitūdē, telefona numurs, pa kuru var saņemt informāciju par cietušajiem, ir 67375459.

Uzreiz pēc tam, kad tiks pabeigti glābšanas darbi, Rīgas Būvvaldes speciālisti uzsāks pārbaudi par cēloņiem, kas izraisīja šo negadījumu.

Tikmēr būvfirmas "Re&Re" pārstāvji intervijā LTV raidījumā "Panorāma" pagaidām atturējās komentēt notikušo, sakot ka notikuma vietā ir arī veikala "Maxima" projekta tehniskie uzraugi, projektētāji un konstruktori. Pārstāve sacīja, ka par traģēdijas iemesliem ir pāragri spriest.

"Re&Re" iesaka līdzjūtību cietušajiem un bojāgājušo tuviniekiem.

Arī "Maxima" notikušā iemeslus vēl nav komentējusi.

Jau vēstīts, ka pēc pulksten 18 ceturtdienas vakarā Rīgā, Zolitūdē veikalā "Maxima" iebruka jumts. Vēlāk veikalā notika vēl viens iegruvums. Zināms, ka traģēdijā gājuši bojā vismaz divi cilvēki, vairāki desmiti ir cietuši.

Notikuma vietā strādā liels skaits glābēju, mediķu un policistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!