Rēzekniešu ģimene, kurā ugunsgrēkā gāja bojā 12 gadus veca meitene, bijusi sociālā dienesta redzeslokā, bet dzīvojusi pietiekami labi, pastāstīja Rēzeknes Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns.

Sociālā dienesta uzmanības lokā minētā ģimene nonāca pēc tam, kad no mācību iestādes, kurā mācījusies meitene, tika saņemta vēstule par skaļu uzvedību mājās.

Ģimene ilgāku laiku tikusi pastiprināti apsekota, ticis runāts ar meitenes tēvu, māte dzīvojusi atsevišķi, ģimenei tikusi piedāvāta arī palīdzība - papildus aprūpe, speciālistu konsultācijas, sociālo darbinieku palīdzība, no kuras tēvs, neskatoties uz veselības problēmām, esot kategoriski atteicies.

Meitenītes tēvs, lai arī ir pensionārs, strādājis. Sociālajā dienestā stāsta, ka mājās vienmēr viss bijis kārtībā, ģimene dzīvojusi pārticīgi, meitene mācējusi saimniekot un arī apkārtējo atsauksmes par ģimeni bijušas pozitīvas. Arī meitenes sekmes skolā bijušas apmierinošas.

Meitenes māte ir dzīvojusi atsevišķi un meitas audzināšanā nav piedalījusies. Viņa nav maksājusi arī alimentus, tos ģimene saņēmusi no Valsts uzturlīdzekļu garantiju fonda. Māte bijusi manīta arī lietojam alkoholu, bet bērna apgādes tiesības viņai nav bijušas atņemtas.

Brīžos, kad tēvs slimojis, pieskatīt meiteni talkā nācis viņas pieaugušais pusbrālis, kurš dzīvojis atsevišķi. Šī nav bijusi pirmā reize, kad viņš ievietots slimnīcā.

Lai līdzīgas traģēdijas neatkārtotos, Rēzeknes Sociālā dienesta vadītājs aicina ģimenes, kurām varbūt ir līdzīgas problēmas, ziņot par tām atbildīgajām personām, kā arī neatteikties no piedāvātās palīdzības. Uzmanīgākiem būt un vajadzības gadījumā atbildīgajiem dienestiem par pamanītajām problēmām ziņot aicināti arī līdzcilvēki.

Jau vēstīts, ka 10. janvārī ugunsgrēku kādā privātmājā Rēzeknē, kurā gāja bojā kāda 12 gadus veca meitene, varētu būt izraisījusi no krāsns izkritusi degoša pagale.

Ģimenē, kurā notikusi nelaime, meitene dzīvojusi kopā ar tēvu. Negadījuma brīdī meitene mājās bijusi viena pati, jo tēvs atradies slimnīcā.

Patiesos ugunsgrēka iemeslus noteiks ekspertīzes, kas nozīmētas saistībā ar notikušo sāktajā kriminālprocesā.

Ģimene, kurā noticis traģiskais negadījums, līdz šim nebija nonākusi tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!