Foto: DELFI
Varakļānu veselības aprūpes centra vadība vērsusies pie atbildīgajiem ekspertiem ar lūgumu atļaut pārbūvēt liftu, kurā, iekrītot lifta šahtā, 2015. gada augustā dzīvību zaudēja nepilnus divus gadus vecs zēns.

Kā pastāstīja SIA "Varakļānu veselības aprūpes centrā" vadītāja Dina Inķēna, aizvadītā gada nogalē saistībā ar minēto negadījumu sāktajā kriminālprocesā ir veiktas pēdējās nepieciešamās ekspertīzes. Ilgstošais aizliegums veikt jel kādas darbības ar bīstamo liftu pēdējā pusotrā gadā centrā būtiski apgrūtinājis ar smagi slimo pacientu pārvietošanu saistītās darbības.

Sakarā ar lifta ekspluatācijas aizliegumu veselības aprūpes centra augšējos stāvos mītošie guļošie pacienti, kā arī cilvēki ar invaliditāti ir nonākuši sava veida ķīlnieku lomā, jo ir nopietni traucētas viņu pārvietošanās iespējas. Papildus grūtības lifta ekspluatācijas apturēšana ir sagādājusi arī centra darbiniekiem.

Kā pastāstīja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes inspektore Sintija Virse, izmeklēšana minētajā lietā ir aizkavējusies, jo esot bijis nepieciešams veikt papildus ekspertīzes.

Lifts figurē kā lietiskais pierādījums krimināllietā, kas ierosināta sakarā ar iestādē notikušo traģisko negadījumu, kad, iekrītot lifta šahtā, bojā gāja nepilnus divus gadus vecs bērns. Līdz ar to jebkādi pārbūves darbi liftam ir aizliegti līdz brīdim, kamēr nebūs gatavi ekspertīžu rezultāti.

Jau ziņots, ka 2015. gada 10. augustā vecāki ar 1,8 gadus vecu zēnu Varakļānu veselības aprūpes centrā apciemoja vecmāmiņu. Dodoties prom no apmeklējuma, zēns piegājis pie lifta un attaisījis vaļā lifta durvis. Kamēr gaidījis mammu, zēns ieskrējis liftā, kurā nebija nolaistas drošības žalūzijas. Liftā starp kabīni un sienu ir sprauga. Zēns tajā iekrita un nokrita no trešā stāva, gūstot poli traumas. Naktī uz 11. augustu zēns Rēzeknes slimnīcā nomira.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!