Ugunsgrēks Baltijā lielākajā sērkociņu ražošanas uzņēmumā "Komēta" Rīgā, kurā gāja bojā astoņi, bet cietuši divi cilvēki, iespējams, izcēlies no spēcīgas ķīmisku gāzu eksplozijas. Tā ceturtdien, paužot savu personīgo viedokli, pauda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Ainārs Pencis.
Šādu secinājumu viņš pieļauj, jo traģēdijas dienā notikuma vietā redzējis, ka sprādzienā izsvaidīto sērkociņu koka daļas bijušas neskartas, savukārt sēra galviņas visiem bijušas nodegušas. Pencis skaidroja, ka šāds iznākums varētu rasties, ja cehā būtu notikusi spēcīga ķīmisku gāzu eksplozija. Viņš arī norādīja, ka sprādzienā cietušajā cehā ieeja bijusi atļauta tikai stingri ierobežotam personu lokam.

Savukārt VUGD preses sekretāre Solveiga Smiltene pastāstīja, ka VUGD visus negadījuma vietas pārbaudē gūtos materiālus nodevusi Valsts policijai līdz ar dienesta konsultatīvo slēdzienu par ugunsgrēka iemesliem un apstākļiem. Viņa pastāstīja, ka šogad maijā, kad VUGD veicis kārtējo "Komētas" ugunsdrošības atbilstības pārbaudi, ēkā, kurā notika traģēdija, nekāda saiņošanas ceha neesot bijis. "Tas ir pēc tam pārprofilēts," sacīja Smiltene.

Jau vēstīts, ka ugunsgrēkā, kura iemesls, pēc sākotnējās informācijas, bijis sprādziens, uz vietas gāja bojā seši, bet cieta četri cilvēki. Vēlāk Valsts apdegumu centrā mira divas vissmagāk cietušās sievietes, bet viens vīrietis smagā stāvoklī vēl joprojām atrodas reanimācijā. Ceturtais cietušais - vīrietis, kurš, mēģinādams dzēst ugunsgrēku, guva plaukstu apdegumus, - jau atlaists mājās.

Policija atmetusi ļaunprātīgu dedzināšanu kā vienu no negadījuma iemesliem un pašlaik gaida ekspertīžu rezultātus. Par notikušo ierosināta krimināllieta par netīšu mantas bojāšanu, kuras rezultātā gājuši bojā cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!