Rīgas pilsētas izpilddirektors Māris Tralmaks ir atteicies no nodoma pārdot Rīgas domes dārgās automašīnas un amatpersonu vajadzībām iegādāties lētākas, ar dīzeļdegvielu darbināmas mašīnas. Tralmaks atzina, ka "domes darbinieki nav gatavi atteikties no ērtībām".
Patlaban gatavību atteikties no dienesta mašīnas, par to saņemot kompensāciju, esot pauduši tikai triju komiteju vadītāji - Dainis Īvāns, Andris Ameriks un Andrejs Vilks. Savukārt Aivars Kreituss, kurš, būdams Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs, braukāja ar personīgo mašīnu, kļuvis par vicemēru, izmanto savu dienesta "Volvo S80" un šofera pakalpojumus

Tralmaks apgalvoja, ka līgumi par naudas kompensāciju šiem trim domniekiem vēl tikai tiek gatavoti un atteicās minēt konkrētu summu. 18.aprīlī Tralmaks savā pirmajā preses konferencē paziņoja, ka ir iecerējis Rīgas domes dārgās un ekskluzīvās dienesta automašīnas šoruden nomainīt pret lētākām, kas brauktu ar dīzeļdegvielu.

Tralmaks toreiz teica, ka iecerēto automašīnu maiņu varētu veikt "kaut tūlīt", tomēr to neesot vēlams darīt līdz Rīgas 800 gadu jubilejas svinību beigām. Pilsētas izpilddirektors arī uzsvēra, ka, viņaprāt, domes dienesta automašīnām "jābūt vismaz divas reizes lētākām", kā arī jāsamazina to uzturēšanas izdevumi, kas patlaban esot vairāk nekā Ls 600 mēnesī. Arī patlaban Tralmaks uzskata, ka ir jādara viss, lai samazinātu Rīgas domes dienesta automašīnu lielos ekspluatācijas izdevumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!