Rīgas izpilddirektors Māris Tralmaks pieļauj iespēju, ka 18.novembra svētku salūts varētu arī nenotikt. Tas nenotiks, ja kāda institūcija, kas atbild par pasākuma drošību, sniegs negatīvu atzinumu par salūta rīkošanas drošību pilsētas centrā. Galīgo lēmumu pieņems pēc Drošības un kārtības komitejas atzinuma ceturtdien.
Drošības un kārtības komiteja ceturtdien plāno izskatīt jautājumu par 18.novembra uguņošanu, un galīgais atbildīgo institūciju lēmums par salūta rīkošanu tiks pieņemts pēc komitejas atzinuma.

Rīgas dome otrdien vēlu vakarā ārkārtas sēdē noraidīja opozīcijas ierosinājumu pārcelt 18.novembra svētku uguņošanu no pilsētas centra uz Daugavas krastmalu. Salūtu paredzēts rīkot pilsētas centrā un vislabāk to varēs redzēt pie Brīvības pieminekļa, kur svētku runu teiks Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Satraukumu par uguņošanas drošību pauduši pirotehniķu asociācijas pārstāvji.

Pret salūta rīkošanu Rīgas centrā ir arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) un ne VUGD priekšnieks Aivars Straume, ne dienesta Rīgas pilsētas pārvaldes priekšnieks Juris Lakatiņš nav devuši rakstisku piekrišanu uguņošanas pasākumam Brīvības pieminekļa apkārtnē.

Rīgas mērs Gundars Bojārs žurnālistiem iepriekš sacīja, ka informācija par uguņošanas bīstamību ir pārspīlēta. Viņš norādīja, ka uguņošana pilsētas centrā jau rīkota, sagaidot 2000.gadu. Savukārt Tralmaks iepriekš pauda, ka tik īsā laikā, kas palicis līdz 18.novembra svētku uguņošanai, tās vietu mainīt vairs nav iespējams. Konkursā par uguņošanas rīkošanu uzvarēja uzņēmums "Uguņošanas mākslas studija", kas sešas minūtes un 17 sekundes salūtam paredz tērēt gandrīz astoņus tūkstošus latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!