Rīgas dome ceturtdien ārkārtas sēdē nolēma reorganizēt Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumu "Tramvaju un trolejbusu pārvalde", pārveidojot to par sabiedrību ar ierobežotu atbildību. Pašvaldības uzņēmuma reorganizācija nepieciešama jaunā komerclikuma dēļ. Pašlaik tiek plānots, ka tas varētu stāties spēkā nākamā gada 1.janvārī.
Noteikts, ka pašvaldības bezpeļņas organizācija SIA "Rīgas Tramvaju un trolejbusu pārvalde" ir pašvaldības uzņēmuma "Tramvaju un trolejbusu pārvalde" saistību un tiesību pārņēmēja.

SIA "Rīgas tramvaju un trolejbusu" pārvaldes pamatkapitāls apstiprināts 36,182 miljonu latu apjomā, kas sastāv no nekustamā īpašuma 13,087 miljonu latu vērtībā, pārējiem pamatlīdzekļiem 17,140 miljonu latu vērtībā, materiālo ieguldījumu, finansu ieguldījumu un pamatlīdzekļu izveidošanas, nepabeigto celtniecības objektu izmaksām 2,833 miljonu latu vērtībā un apgrozāmiem līdzekļiem 3,122 miljonu latu apjomā.

Lēmumprojektā arī noteikts, ka "Tramvaju un trolejbusu pārvaldes" vadībai būs jāinformē darbinieki par iespējamu būtisku darba līgumu nosacījumu grozīšanu saistībā ar uzņēmuma reorganizāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!